Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

A Magyar Díjlovagló Szakbizottság a 2019-es évben útjára indít egy új kezdeményezést, melynek célja a legfiatalabb lovas gyerekek bevonása a díjlovas sportba. Ezeken a vezetőszáras versenyeken a 4-8 éves korosztály vehetne részt, a versenyek lefolyása pedig a külföldön már jól bevált gyakorlatot követné. Lényege, hogy a lovat/pónit egy felvezető kísérné a lovasával a hátán a négyszögbe. Itt először kis csoportban, osztályban (2-5 fő) mutatnának be a bíró iránymutatásával egyszerűen kivitelezhető feladatokat (pl. ló nyakának megsimogatása), majd egy párost külön véve a csoporttól egyéni, könnyű feladatokat kell végrehajtani (pl. könnyűügetés, állj). A versenyszám végén csak győztes, és második helyezettek lennének, minden lovas kap szalagot! Célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a nyeregben, és a versenypályán, pozitív élményekkel távozzanak!

 

A vezetőszáras minősítő versenyek az ország egészét lefednék: 

2019. március 16-17. Páty CDNA

2019. május 4-5. Pilisjászfalu CDI

2019. május 11-12. Máriakálnok CDI

2019. június 1-2. Páty CDNA

2019. július 6-7. Balatonvilágos CDNA

2019. augusztus 10-11. Mezőhegyes CDNA

2019. augusztus 24-25. Szilvásvárad CDNA

 

Döntő: 2019. szeptember 13-15., Nemzeti Lovarda, Magyar Díjlovagló Bajnokság


A döntőbe a rendelkezésre álló idő szűkössége miatt meghívásos alapon csak a területi fordulókon kiemelkedően teljesítő párosok kerülhetnek be. Az OB ebédszünetében “show” számként a meghívott neves, külföldi bírók döntenek a bajnoki címről. A győztes egy szép dísztakarót is kap. 

A 2019-es évre a Magyar Díjlovagló Szakbizottság az egységes megítélés biztosítása céljából az összes forduló bírálatára a főként póni klubból ismert Paska Zsolt díjugrató versenybírót kérte fel. Ez alól kivételt képez a két nemzetközi verseny fordulója (Pilisjászfalu, Máriakálnok), ahol hatalmas megtiszteltetés éri a kis lovasokat, ugyanis az első helyek sorsáról a kiemelkedő több csillagos nemzetközi bírói gárda dönt majd.

Kérjük, hogy a vezetőszáras versenyszám további részleteiről tájékozódjon részletes versenykiírásunkban:

Versenykiírás

Protokoll

Videó bemutató

 

A nevezésekhez az űrlap hamarosan elérhetővé válik az alábbiakban:

Nevezési űrlap (hamarosan)

 

Felhívjuk a versenyrendezők figyelmét, hogy lehetőség van további fordulók kiírására, ennek lehetőségéről kérjük, hogy egyeztessen a Díjlovagló Szakbizottsággal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook