Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Kérdőív!!

Kérdőív kiértékelés!!

BAJNOKSÁGOK VÉGEREDMÉNYE

Ezúton is gratulálunk a 2018. évi bajnokoknak és helyezetteknek,
illetve minden indulónak köszönjük a részvételt és a kiváló hétvégi programokat!

Championátus 2018

E kategória ifi
E kategória felnőtt

A kategória ifi
A kategória felnőtt

L kategória ifi
L kategória felnőtt

MB kategória felnőtt

MA kategória ifi
MA kategória felnőtt

S kategória felnőtt

Csapatbajnokság

 

U25 Országos Bajnokság

U16 kategória

U21 kategória

U25 kategória

Csapatbajnokság

 

Bajnokavatás tervezett időpontjai:

U25: 14:00

Championátus: 17:00

A Bajnokavatásra minden kategória első 3 helyezettje kerül behívásra, azonban csak az 1. helyezett lóval.

 

BAJNOKSÁGOK ÁLLÁSA

U25 Bajnokság

U25 Egyéni Bajnokság (1. nap után)

Megjegyzés:
Egyéni bajnoksági kategóriák
• U16: az adott versenyévben 16. életévüket betöltő vagy annál fiatalabb lovasok
• U21: az adott versenyévben 21. életévüket betöltő vagy annál fiatalabb, de 16 évnél idősebb lovasok
• U25: az adott versenyévben 25. életévüket betöltő vagy annál fiatalabb, 21 évnél idősebb lovasok

U25 Csapatbajnokság (1. nap után)


Championátus

Championátus Egyéni Bajnokság (1. nap után)

Championátus Csapatbajnokság (1. nap után)

A bajnokavatás az egyéni és csapatbajnokság csak az első helyezettei számára történik lóval, a többiek ló nélkül érkeznek.
Fontos, hogy lófogóról minden első helyezett gondoskodjon. A bajnokavatások időpontjáról is hamarosan tájékoztatjuk a versenyzőket.

 

HIVATALOS STARTLISTA

2018. október 14. (vasárnap)

"A" pálya

08:20 A7 - Championátus

10:45 L6 - Championátus

13:00 LSZ6 - Championátus

14:40 E8 - Championátus

 

"B" pálya

07:40 Fiatal lovas csapatfeladat - Championátus

08:20 A9 - U25

10:10 L11 - U25

11:35 M9 - U25

14:40 M8 - Championátus


Kérjük, hogy az oldalt frissítsék és/vagy töröljék a letöltési előzményeket a hivatalos startlista első letöltése előtt.

 

HIVATALOS STARTLISTA

2018. október 13. (szombat)

"A" pálya

09:00 E1 - Championátus

11:00 A6 - U25

13:30 L4 - Championátus

15:45 LSZ4 - Championátus

 

"B" pálya

08:30 Fiatal lovas előkészítő feladat - Championátus

09:05 A5 - Championátus

11:25 M6 - U25

14:20 L10 - U25

15:45 M6 - Championátus

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ÉS VIDEÓFELVÉTEL RENDELÉSE

A versenyről élő közvetítés elérhető a RiderLine facebook oldalán keresztül.

A RiderLine által a versenyről készített felvételek megvásárolhatóak a bírói torony földszintjén a mai napon 15:00-18:00 és a vasárnapi napon 13:00-18:00.

 

U25 BAJNOKSÁG - EGYÉNI KATEGÓRIÁK

U25 bajnokság egyéni kategóriák beosztása

 

CSAPATBAJNOKSÁG

U25 csapatok beosztása

Championátus csapatbeosztás
(régiófelelősök összeállítása alapján)

 

SZÉNA, SZALMA

Felhívjuk a versenyzők figyelmét, hogy a széna és szalma a verseny idején jegy ellenében vehető igénybe. Jegyek a versenyigazgatónál elérhetőek és a verseny pénztárában fizetendőek. Az istállókban a bértartók, illetve más versenyzők számára elhelyezett bálákat kérjük, hogy ne vegyék igénybe.

 

LÓ MIX a bajnokoknak

Az ócsai székhelyű InterPohor kft. több éve támogatja a díjlovas utánpótlás bajnokságait. A győztesek idén sem mennek haza vasárnap LÓ MIX nélkül. A 120 fokon hőkezelt, pelyhesített, adalékmentes, müzli formájú takarmány sajátossága, hogy etetésenként a szokásos szemes takarmányokhoz képest 25-30%-al kevesebb is elegendő belőle ugyanolyan eredmény eléréséhez.

További információk: InterPohor Kft. honlapja

Lejegyezte: dr. Paizs Gábor

 

INFORMÁCIÓK

Felhívjuk a fiatal lovas előkészítő feladatban nevezett versenyzők figyelmét, hogy a magyar programgyűjteményben a jelzett program 15. feladatánál 'Félpirouette balra" hibásan F és K között volt megjelölve. A feladat F és X között hajtandó végre az FEI eredeti, angol nyelvű programjának megfelelően. A változtatás a hazai programgyűjteményben is átvezetésre került.

Hasznos információk 
(letölthető, kérjük a versenyzőket, hogy mindenképpen olvassák át)

 

BOXBEOSZTÁS

Boxbeosztás (letölthető)

 

BÍRÓI TESTÜLET, VERSENYSZÁMOK BÍRÁLATA

1) A nevezések számára tekintettel a bírói testületbe a vasárnapi versenynapra meghívásra került Czuczor Éva.

2) A versenyszámok lebonyolítása érdekében a 2018. évi Championátus Döntőn
- összevontan kerül bírálatra: "E", "A", "L" és "MB" kategória
- külön bíráltan: "MA" és "S" kategória
a változás a kiírásban átvezetésre került.

 

CSAPATBAJNOKSÁGOK

A Championátus döntőben induló csapatok névsorát a régiófelelősök állítják össze, az U25 csapatokat a versenyzők alakítják, de a csapatok névsorát legkésőbb a technikai értekezleten kérjük véglegesíteni.

 

SZABÁLYVÁLTOZÁSOK

Felhívjuk a versenyzők, illetve edzőik figyelmét, hogy a Championátus Döntővel kapcsolatban érkezett észrevételek, kérdések kapcsán a Szakbizottság pontosította, illetve kiegészítette a Díjlovagló Szabályzat vonatkozó 45. cikkelyét. A főbb módosítások az alábbiak:

- lehetőség van arra, hogy 1 lóval 2 lovas is induljon, amennyiben két különböző kategória neveznek. Ezen szabály alól az "E" kategória kivétel, ugyanis "E" kategóriában van lehetőség, hogy 1 lóval 2 lovas induljon az utánpótlás támogatása érdekében. Azonos lóval induló versenyzők eredménye a csapatbajnokságban azonos csapat megjelölése esetén is figyelembe vehető.

- amennyiben 1 lovas több kategóriában is indul, akkor legkésőbb a technikai értekezleten jeleznie kell a versenyiroda felé írásban, hogy melyik kategóriában indul a bajnokságért és melyikben a versenyszámért. Ennek elmulasztása a bajnokságból való kizárást is maga után vonhatja, így kérjük, hogy erre külön figyeljenek. A technikai értekezlet időpontjáról jelen oldalon keresztül értesítjük a versenyzőket.

- amennyiben azonos kategórián belül nincs 3-3 induló az ifi és felnőtt kategóriákban, akkor ezen két kategória összevontan kerül értékelésre a bajnokságban

 

Az U25 Országos Bajnoksággal kapcsolatban az alábbi kiegészítés került elfogadásra:

- amennyiben 1 lovas több lóval is indul az egyéni bajnokságban, akkor legkésőbb a döntő előtti este 21:00-ig írásban kell jeleznie a versenyiroda felé, hogy melyik lóval indul a bajnokságért. Ennek elmulasztása a bajnokságból való kizárást is maga után vonhatja, így kérjük, hogy erre külön figyeljenek.

 

A szabályzat elérhető az alábbi linken keresztül:

Magyar Díjlovagló Szabályzat 2018

Kérjük, ha a nevezéssel, minősüléssel kapcsolatban bármi kérdése merül fel, akkor jelezze felénk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ

A Championátus Döntő és az U25 Országos bajnokság nevezési határideje egy nappal meghosszabbításra került, a minősülések megszerzésének elősegítése érdekében.

Az új nevezési határidő: 2018. október 6. 20:00

 

VERSENYKIÍRÁSOK

U25 Országos Bajnokság

Championátus Országos Bajnokság

 

LEBONYOLÍTÁS

Ezúton értesítjük a versenyzőket, hogy a Championátus Döntő valamint az U25 Országos Bajnokság két napos versenyként kerül a nevezési rendszerbe, ugyanakkor a nevezések számának függvényében, valamint kedvezőtlen időjárás esetén a rendezőség fenntartja a jogot, hogy három napos versenyként kerüljön lebonyolításra. Továbbá felhívjuk a figyelmet, hogy október 13-a, szombati munkanap.

A verseny várhatóan két négyszögben, szabadtéri és fedeles pályán kerül lebonyolításra, ugyanakkor kedvezőtlen időjárás esetén minden versenyszám a fedelesben kerül lebonyolításra.p

 

INFORMÁCIÓK A NEVEZÉSHEZ

2018. október 12-14. között a Tattersall biztosítja a helyszínt a 2018-ban induló új bajnoksági sorozatnak, az ún. Championátus Döntőnek, illetve az U25 Bajnokságnak.

Figyelem lovasok! A Championátus Döntő részvételi feltételei:

2. Részvételi feltételek
2.1. A Championátus Döntőn minden olyan ló-lovas páros elindulhat az egyéni számokban, aki az évad során részt vett legalább egy Championátus fordulón és ott teljesítménye legalább 50% vagy 5.0 pont volt az adott kategóriában.
2.2. A Championátus Döntőn az „E”, „A”, „L” és „MB” versenyszámaiban csak II-es licenccel rendelkező lovasok juthatnak be (póni klub és az „E” versenyszámokban indulóknál nem feltétel a licenc). Az „MA” illetve „S” kategóriában csak I-es licenccel rendelkező lovasok juthatnak be. Nem indulhat „MA” és „S” kategóriában olyan lovas aki az adott év Országos Bajnokságán az adott kategória 1-3. helyezett volt, illetve akinek 2 éven (az adott év és az azt megelőző) belül nemzetközi eredménye van.

Minősültek listája

A táblázat egyelőre a 2.1. pontban elért eredmények alapján tartalmazza a minősüléseket. Ugyanakkor a versenyre történő nevezés során a 2.2. pontban rögzített feltételeknek is meg kell felelni a bajnokságban való induláshoz. Kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe a felkészülés során!

A minősültek listája nem tartalmazza a Magyar Póni Klub és a GYEPOSZ kijelölt versenyszámaiból minősült versenyzőket. Ezen versenyzők nevezése a versenyirodán keresztül történhet, minősülésüket a versenyiroda igazolja vissza.

Kérjük, hogy ha a bajnoksággal kapcsolatos szabályokkal vagy a minősüléssel kapcsolatban kérdése merül fel, akkor a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen írásban várjuk az észrevételeket, kérdéseket.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook