Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

A Díjlovagló Szakbizottsága az „Ecset és kantár” program folytatásaként rajzpályázatot hirdet „Sporttársunk, ló” címmel a Nemzeti Lovardának otthont adó városrészben, Józsefvárosban élő 14-19 éves diákoknak. A szakbizottság legalább A3-as méretű rajzlapokon vár olyan fekete-fehér vagy színezett műveket, amelyek a sport követelményei szerint mutatják be a lovak mozgásának egy-egy látványos pillanatát. Ilyen lehet például díjugratásban egy akadály előtti erőkifejtés, díjlovaglásban ügetésben és vágtában az oldaljárás, a 180 fokos perdülés mozgássora, a „helyben” ügetés.

A pályázók lovassal és lovas nélkül is ábrázolhatják az őket megragadó mozzanatokat. A lovasokból és képzőművészekből álló zsűri e sajátos mozgáskultúrát leginkább kifejező hat alkotást választ ki, amelyek a Nemzeti Lovardában az október 12-ei hétvégén sorra kerülő  Championátuson, a lovarda Koblijában kerülnek kiállításra. A tárlat és a bajnokságok megnyitója idén sem fogja mellőzni a komolyzenét. Sáfár Anna, a Victoria DSE díjlovasa, „civilben” az Állatorvostudományi Egyetem hallgatója fuvola szólóval is készül a bajnokságra.

A rajzpályázat győztese díjszalagot kap, műve a szakági honlapon továbbá  lovas szaklapokban kerül közzétételre.

Egy pályázó több művel is indulhat. A beadási határidő 2019. október 1-je. A műveket a Nemzeti Lovardában, a lovas szövetség irodájában lehet Vajda Magdinál munkaidőben, szeptember 1-jétől kezdődően a pályázó adataival, telefonos (e-mailes)  elérhetőségével, a tanárának megnevezésével leadni. A felkért zsűri: Szabó Erzsébet, a Józsefvárosi Galéria szakmai igazgatója, Balázs József, I. osztályú díjlovas bíró, grafikus, Czeglédiné Kenyeres Réka festőművész, továbbá a 2018. évi két kiállító, Bacskai Fanni és Dancsó Zsófia. A zsűri tagjai 1-től 10 pontig értékelik a műveket. Pontegyenlőség esetén második körös értékelés lesz.

A felkészüléshez, anyaggyűjtéshez az alábbi fővárosi illetve Budapest-környéki ingyenesen megtekinthető versenyek megtekintését javasoljuk a pályázóknak:

Díjlovaglás: május 4-5. Pilisjászfalu, 3*-os nemzetközi verseny. Június 29. Cinkota, CDN-B*. Augusztus 31-szeptember 1. Cinkota, CDN-A. Szeptember 13-15. díjlovagló OB, Nemzeti Lovarda. Szeptember 28-29. Fót, Gyermekváros 3*-os nemzetközi verseny.

Díjugratás: június utolsó vagy július első hétvégéjén olimpiai kvalifikációs díjugrató verseny, Nemzeti Lovarda. Itt csak az első versenynap ingyenes, a pontos időpont még egyeztetés alatt.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook