Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Szellár Emeséé a 13. Csömör Kupa

 

Újragyalult pályák, erre az alkalomra műanyag elemekből gyártatott 60 x 20 méteres négyszög keret és betűkészlet várta Csömörön Kelemen Csilla lovardájában a Pest megyei Bajnokság fordulójára és a pónisok regionális minősítő versenyére nevezett lovasokat.

A hétvégi tartós esőzést megelőző szárazság és a hétközbeni pálya-dózerolás révén a pónis versenyre nevező 14 és a CDN-B-re készülő 10 egyesület lovasaitól érkező aggódó telefon hívásokra Horváthné Jankovits Mónika, a Csömöri LTKE elnöke és Kelemen Csilla lovardavezető okkal mondhatta, ha az esővel nehezítetten is, de a verseny nem marad el. A lovasok és a szülők sem érezték cukorból magukat, a nevezők alig 10%-a lépett vissza. Kelemen Csilla úgy döntött, egyetlen távolmaradó sem kerül tiltó listára.

Sajátos módon fordított eset is volt. Szűcs Milán, a Kisfedeles Póni Klub lovasa pénteken még lázas volt. Pakscha Karolina tanítványának azonban úgy látszik, a versenyzés lehetősége volt az igazi gyógyszere. Úgy összekapta magát vasárnapra, hogy élete első versenyén a 7-9 évesek korcsoportjában 9 indulóból a III. helyen végzett.

A lovasok a fedeles lovardát használták elő melegítésre és csak a programjuk előtt lovagoltak az A, B és C jelű négyszögekhez vagy a futószáras körhöz.

Végül 24 CDN-es és 147 pónis start került lebonyolításra, ami meghaladta a Csömör Kupa I., április 14-ei fordulóján elért startszámot. A délutáni pónis díjugrató számok végül Fülöp Sándor bíró és az érintett edzők egyetértésével törlésre kerültek, mert addigra már alig maradt tócsamentes rész.

A CDN-es feladatokban a legmagasabb %-os eredményt a szakágban még újoncnak tekinthető Most Wanted nevű lován, 75%-al Pakscha Karolina érte el az A8-as feladatban.

Jól teljesítettek az április 14-én rajtengedélyezett lovasok. Morafcsik Petra, a rákoscsabai Monte Vigo SE lovasa az A6-ban 70%-al nyert, az A8-ban 72%-al a III. helyen végzett. Misefay Péter (Szíriusz SE) az E5 feladatot 73%-al megnyerte, a póni haladó B2-ben 68,33%-al második lett.

A Balogh-családban háziverseny is volt. Balogh Anna, a Csömöri LTKE Kelemen Csilla lovardájában működő pónis csapatának oktatója, a verseny egyik szervezője maga a könnyű osztály 8-as feladatában 64%-al karriercsúcsot ért el, míg Álmos öccse az előkezdő gyerek kategóriában 60%-ot, Emese húga a kezdő ifik között – nővére Atlanta nevű lován – 61, 8-ot teljesített. Kiss István vezető bíró szerint a hugocska lesz az, aki előbb fog az oktatójuk nyomába érni. 

A Csömör Kupát két forduló alapján a Szedervölgyi Lovardában készülő Szellár Emese, a Csömöri LTKE lovasa nyerte. Edzője, Horváth Béla Bence 2008-ban maga is a kupa győztese volt. A győztes jutalma a sorozat fő támogatója, az Auchan Liget áruház tortája lett.

Mindemellett a CDN-es feladatok győztesei tárgyjutalomként konyhai mérlegeket és szendvics sütőket, a pónisok nagyméretű Milka és saját márkás csokikat kaptak a csömöri Auchantól. Horváth Márk csömöri díjugrató családja most öt tortával támogatta a versenyt.

Képaláírások:

Bal oldal:
Rabb Kata, a Büszkepóni LE versenyzője az F1-es feladatban.
Farkas Tünde Furioso 97 Színfolttal az LSZ5-ben
Begidsán Eszter (szemben) és Big Red az 5 éves fiatal ló feladatban.

Jobb oldal:
Mészáros Nikolett és Limerick (Csömöri LTKE) az L8-ban.
Pataky Viktória Warnstein Juniorral (Csömöri LTKE) a könnyű középosztály 7-es feladatában. A felkészítését másfél hete Pintér Fruzsina vette át.

Kép és szöveg:

dr. Paizs Gábor

 

 

 

STARTLISTA (frissítve: 2019.05.04. 15:04)

2019.05.05. (vasárnap) előzetes startlista

2019.05.05. (vasárnap) előzetes startlista - Póni Klub

 

Kérjük, hogy a startlista módosítására vonatkozó kérését jelezze Horváth Béla Bence (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) felé.

 

Nevezési rekord a Csömör Kupa II. fordulójára

Megdőlni látszik a 13 éves Csömör Kupa díjlovas verseny sorozat 210-es nevezési rekordja: a május 5-ei II. fordulónak a póni klub országos bajnokságára minősítő futószáras feladataira 40, a kezdő és haladó díjlovas programokra 128, a pónik és nagy lovak méretéhez igazodó, késő délután sorra kerülő díjugratásra 32 nevezés érkezett. Mindehhez társul még a Pest megyei Bajnokságba számító CDN-B verseny 30 startja.

Az első, április 14-ei első fordulóra Hódmezővásárhelyről is érkeztek lovasok,  a mostani második, Kelemen Csilla Rétköz utcai lovardájában következő megmérettetésre a pónisok mezőnyében lesznek a Győr melletti Tétről, Nyergesújfaluból és Sződligetről útnak induló lovasok is. A nevezők között találjuk az első forduló győzteseit. Különösen a póni haladó 2-es feladat 13 fős mezőnye ígérkezik az indulók eddigi pályafutását tekintve igencsak sűrűnek.

A nagy létszámra tekintettel reggel 8-tól egy futószáras körben és két díjlovas négyszögben öt bíró; Kiss István, Schmidt Csilla, a pónisoknál Fülöp Sándor, Juhász Viktória és Szilágyi Sarolta vezetésével a versenyek.

A 22 pónis és a 9 CDN-es kategória győzteseire a kupákon kívül Horváth Márk csömöri díjugrató családja, az Auchan Liget Áruház és Kovács László kereskedő révén torták, édességek, ajándék csomagok és a hétköznapi munkához szükséges márkás lovas nadrágok társulnak.

Lejegyezte:

Paizs Gábor

 

 

INFORMÁCIÓK

Versenykiírás

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook