Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Már több nemzetközi versenyen túl vagyunk és érzékelhető, hogy az új FEI regisztrációs számok és FEI útlevelek igénylése több mint a kétszeresére nőtt a tavalyi évhez képest. Ez nagyon jó hír, de sajnos ezzel azoknak a lovasoknak is megnőtt a száma, akik az utolsó pillanatban intézik lovuknak a szükséges dokumentumokat. Február 1-től a honlapon kialakított online FEI ID és FEI RC igénylés lehetővé tette, hogy a lovasok/tulajdonosok, akár otthonról is igényelhessenek FEI számot és útlevelet. A FEI számokat és útleveleket igyekszünk a lehető leggyorsabban elkészíteni, de ennek ellenére sajnos akadnak olyan esetek ahol hiányoznak adatok, nem került átírásra a nemzeti útlevél vagy a verseny napján kell számot vagy útlevelet készítenünk.

Ezért az alábbi szabályok lépnek életbe a mai naptól, kivétel nélkül:

  • Az adott versenyre nevezni kívánt lovaknak FEI számot és útlevelet az első állatorvosi kontroll napján már nem állítunk ki. Úgy gondoljuk, hogy minden nemzetközi szinten versenyző lovasnak gondoskodnia kell arról, hogy ha esetleg lesérül a lova és cserelóval kell mennie, a cserelónak már legyen minimum FEI regisztrációs száma az állatorvosi kontrollt megelőző napon.
  • Csak abban az esetben állítunk ki FEI számot és útlevelet egy lónak, ha az aktuális tulajdonos szerepel az útlevélben – Sajnos nagyon sok esetben, legtöbbször honosításnál nem íratják át az új tulajdonosra az útlevelet.
  • A lovasokat a legtöbb esetben tájékoztatjuk arról, ha a lovának az FEI lóútlevele lejár, de kérnénk, hogy ezt a lovas is mindig ellenőrizze egy nemzetközi verseny előtt. Aki a verseny előtt egy nappal lovat cserél, amelynek lejárt az útlevele, azt az útlevelet értelemszerűen már nem tudjuk az FEI szabályzatnak megfelelően meghosszabbítani (FEI rendszerben való hosszabbítás + matrica beragasztása az útlevélbe + szövetségi pecsét). Ilyenkor csak a rendszerbe írom be az új dátumot, amennyiben a lovas bankkártyával az ügyfélkapun keresztül befizeti a hosszabbítás díját. Ezután az esetek 90%-ban nem hozzák be az útlevelet, hogy a matricát beragasszam, ezért a jövőben a tulajdonost/lovast emailben értesítjük, hogy egy hét áll rendelkezésére behozni az útlevelet. Amennyiben ezt nem teszi meg, a ló licencét inaktiváljuk és nem nevezhető addig se nemzeti, se nemzetközi versenyre.

 

Az igénylési határidővel és a tulajdonosátírással kapcsolatban az FEI ID és FEI RC űrlapunk módosult. További információk:

FEI ID és FEI RC igénylése

 

A FEI lóútlevél hosszabbítást illetően pedig az alábbi oldalon lévő információk elérhetőek:

FEI lóútlevél hosszabbítás

 

Forrás: Magyar Lovassport Szövetség

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook