Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

VERSENYBESZÁMOLÓ

 

Karrier-premierek és ismétlések Cinkotán

A július 29-ei cinkotai CDN-B* verseny Pest megyei minősítő fordulójára 52, a pónis feladatokra 80 nevezés érkezett. 
Az írnokoskodást gyakorlott cinkotai díjlovasok, mint Kurinci Réka, Sáfár Anna, Kékesi Kitty és az ő tanítványai vállalták. Különösen a még általános iskolás Ozsora Izabella érdemel dicséretet, mivel reggel a pónisok futószáras feladatával kezdett és figyelme késő délután a három bírós nagy számokban sem lankadt.
Tíz éve Kuti Rózsa, majd Horváth Márk a régió pónis versenyein sorozatban nyerte a futószáras feladatokat. Cinkotán Fleger Natália, Marosi Nikolett tanítványa ez évben a harmadik kupáját – és a vele járó lócsemegét – gyűjtötte be.
Az ismétlők körébe tartozik Misefai Péter. A Szíriusz SE lovasa, Bárdos Brigitta tanítványa május 5-én Kelemen Csilla lovardájában megnyerte az előkészítő feladatot. Cinkotán duplázott: 65%-al nyerte az E8-at, majd a pónis haladó 2-es feladatot. Bár már belekóstolt az A-szintű feladatok világába is, edzője nem akarja siettetni a továbblépését. 

Cinkotán több karrier-premiert láthattunk.

A pónisoknál a kezdő gyerek 2-es feladatban hét indulóból a negyedik helyen végzett a 11 éves Szentkúti Anna, a Csömöri Póniklub lovasa – és az Ikarus SE atlétája. Annának ez volt a második lovas versenye és az első C-s, azaz vágtás programja. A lovas nincs 28 kiló, a lába nem ér a nyeregszárny alá. A testsúly áthelyezős segítségeit mégis jól vette a cinkotai lovarda legtestesebb iskolalova, Carlos.

Az E-kategóriában licence nélkül, az augusztus 31-ei cinkotai rajtengedély vizsgájukra gyakorolva életük első versenyén indult Mezőfi Beáta, Kruppa Sára és Sólák Katalin. A felsoroltak sorrendjében 60, 57, 56%-os eredményeikkel mindhárman megfeleltek volna, ha július 29-én lett volna a vizsga. Kivételesen egy pótvizsgás volt a lovasok között. Sárai Véda lova egy éve még nem volt készen a feladatra. Az egy éves munka meghozta az eredményt, a régió következő, július 20-ai csömöri versenyén, Kelemen Csillánál már Véda is a „hivatalos” lovasok között indulhat.
A hódmezővásárhelyi dr. Sarkadiné dr. Gáll Andrea Cinkotán lovagolt először Akcento nevű lován M-szintű feladatot. Ő és csapattársa, Rébék-Nagy Katalin Cinkota könnyű megközelíthetőségével indokolták, hogyha már a központi régióba mennek versenyezni, akkor április 15-én miért Csömört és most Cinkotát választották.
Az Intermediere II-es feladattal egy újabb nagydíj szintű lóval bővült a hazai paletta: Nébel Viktória Show Hit nevű lovával 64,4%-ot ért el.

Lejegyezte:

dr. Paizs Gábor régió felelős

Képaláírások

Felső sor bal: Balogh Emese (Csömöri Póniklub) Galagonyán a kezdő ifi 2-es feladatban
Felső sor jobb: Misefai Péter (Szíriusz SE) egyre növekvő testmagasságával is meg kell küzdenie Herkules hátán

Középső sor bal: Barnák Dóra (Szent László király LE) Balerina R-el a haladó 2-es feladatban. Géczi Orsolya tanítványa biztos A-szintű lovas, bármikor rajtengedély vizsgát tehet.
Középső sor közép: Szűcs Milán (Kisfedeleses PK) futószárazója, Pakscha Karolina a futószár 2-es feladatban
Középső sor jobb: Szentkúti Annával (Csömöri Póniklub) kellemesen érzi magát a Carlos nevű lova

Alsó sor bal: Sedlmayer Eszter (Vicroeia Dressage) saját, Cianon nevű csikóján
Alsó sor jobb: dr. Sarkadiné dr. Gáll Andrea (Hódmezővásárhelyi LSE) Akcentoval vágtában kezdte az LSZ 4-es feladatot, de végül 59,8%-al biztosan megszerezte az első I-es licenchez szükséges minősítését.

 

STARTLISTA

2019.06.29. (szombat) startlista (frissítve: 2019.06.28. 19:00)

Kérjük, hogy a startlista módosítására vonatkozó kérését jelezze Puskás Judit (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06 70/426-4500) versenyiroda felé legkésőbb péntek 20:00-ig.

 

INFORMÁCIÓK

06.24.: A verseny a mai napon Intermediate II versenyszámmal bővült.

 

VERSENYKIÍRÁS

Versenykiírás

Póni Klub kiírás

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook