Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

VERSENYBESZÁMOLÓ

Cinkotai dominancia a Pest megyei döntőn

A pónival kombinált cinkotai versenyeken mindeddig tipikusan 2/3 – 1/3 arányban voltak a pónis és a CDN-es startok. Az OB-ra és a balatonvilágosi Championátusra való utolsó régiós minősülési lehetőségre figyelemmel ez az arány most alaposan megfordult. A szombati pónis feladatokra 29-en neveztek, a vasárnapi szabadidős versenyszámokra csak hatan. Ebben a szabadidősök ócsai regionális döntője is közrejátszott. A szombati pónis és a vasárnapi szabadidős feladatokban egyaránt a rajtengedélyes ifik teljesítettek a legjobban. Fekete Márton (Szíriusz SE) több hibát vétett az E8 feladatban Mítosszal, viszont 72%-al nyerte a pónis nehézosztálynak számító B2-es feladatot. Ugyanezt tette, azonos eredménnyel, Kiss István bírálatában vasárnap a korábban Cinkotán nevelkedett, ott rajtengedélyező Sárai Véda a XVII. kerületi Berri lovardából. Mindkettőjüknek igencsak ott lenne a helye a balatonvilágosi Championátus indulói között.

A cinkotai versenyek 10 éves történetében nem volt rá példa, hogy a külön bírált számokban valaki is 1-es, vagy 0-s pontszámot kapott volna. Hansághy Péter vezette bírói kar az LSZ-es feladatokban többször kényszerült egyeztetésre, jellemzően az ugrásváltások kihagyása vagy olyan ok miatt, hogy a lovas nem vette észre: ellenvágtában maradt. Ebből lettek az 1-es és 0-s pontszámok, de a hármasokból is akadt szépszámmal.

A „nagy” M-ben, a csapat és az egyéni junior feladatokban már nem voltak ilyen kiugró hibák. Vasárnap az első és a VI. helyezett lovas eredménye is 62-vel kezdődött, több esetben század százalékokon múltak a helyezések.

A végelszámolás, a bajnokavatás cinkotai dominanciát hozott. A két kategória 3-3 dobogós helyére négy helyi lovas állhatott. A felnőtt kategória bajnoka ismét Nébel Viktória lett, aki tanítványai, a II. helyezett Dámsa Emese és a III. Sáfár Anna előtt nyert. Az ifi sorrendje: I.: Kis Rebeka (Pondera SE), II.: Borbély Orsolya (Szárnyaló Lovas SE), III. Mezőfi Beáta (Csömöri LTKE.) Utóbbi lovas Cinkotán edz.

Támogatta a versenyt a Cinkotai Földművelő Szövetkezet és az Aegon Biztosító. Az érdi Tanita Lovasbolt árkedvezménnyel adta a bajnoki lótakarókat, a kerepesi lovarda a bíróknak adott jelképes áron szállást. Mindezen támogatások ellenére a bajnokság döntője 700 ezer forintot meghaladó közvetlen költséggel járt. Ebből csak a bírói napidíjak és útiköltségek 400 ezer forintos tételt jelentettek, a feladatokhoz gravírozott kupák és a bajnoki érmek 200 ezer forintba kerültek. A nevezési rendszerben volt olyan időszak, amikor 31 box foglalás is volt. Emiatt vált szükségessé négy új box vásárlása illetve a júliusi felhőszakadásban beszakadt box tetők újra ponyvázása.  

Paizs Gábor régiófelelős

 

A bajnoki dobogón: Nébel Viktória, Kiss Rebeka győztesek, Dámsa Emese, Borbély Orsolya II. helyezettek, Sáfár Anna, Mezőfi Betáta III. helyezettek, továbbá Sunny vizsla, a lovarda kabalája

Jobb középső kép: Mezőfi Beáta (Csömöri LTKE) Amigóval.
Jobb alsó kép: Horváth Barbara (Csömöri LTKE)egy hónapja Kerepesen rajtengedélyezett, Cinkotán Szerencsi nevű lován megnyerte az E8-at.

Bal alsó kép: Szűcs Krisztina (Dóra LK) Lavinián az FEI junior csapatfeladatban

 

STARTLISTA

2020.08.29. (szombat) startlista (frissítve: 2020.08.28. 20:15)

2020.08.30. (vasárnap) startlista (frissítve: 2020.08.29. 20:36)

 

VERSENYKIÍRÁS

08.20.: A Cinkotai Lovasudvar második lépésben 35-re emelte a foglalható bokszok számát. Mindez a kerepesi Golden Leaf Park lovarda segítségével vált lehetségessé, amely befogadja Cinkotáról a Viktoria Dressage SE azon lovait, amelyek nem indulnak a megyei döntőn. 

08.19. A verseny rendezői kérésre a szombati versenynapon FEI Intermediate A, míg a vasárnapi versenynapon FEI Intermediate B és Junior zenés kűr versenyszámokkal bővült. A boxok száma 27-re emelkedett.

Versenykiírás

Versenyiroda:

Szilágyi Nárcisz
Telefon: +36304886733
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

PEST-MEGYEI BAJNOKSÁG

A Pest megyei Bajnokság állása, az utolsó sóskúti forduló után. Amennyiben a lovas több fordulón vagy több lóval is indult, a táblázatban a legjobb eredményét vettük figyelembe, amit magával visz a cinkotai döntőre.

PMB 2020 aktuális állása (Frissítve: 2020.08.25.)

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK

 

A versenykiírás közzététele után egy külföldi tulajdonosé lett a XVI. kerületi Krisztina Hotel, aki nem mutatott szándékot a  együttműködés folytatására. Minderre figyelemmel a cinkotai CDN-A/B versenyre készülőknek a Mátyásföld repülőtér HÉV-állomásnál található Mátyás Hotelt javasoljuk. Itt nincs reggeli, viszont a légkondicionált apartmanokban evőeszközökkel felszerelt konyhasarok van. Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 105-107. Telefon: 401-1010. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Dr. Kuszák Róbert péceli ügyvéd kamilla virágokban gazdag, extra minőségű, a Rákos-patak menti rétjéről származó kisbálás szénát küldött a versenyre érkezőknek.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook