Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

„TAMÁSI AGRÁR MUSTRA”

Díjlovagló szakág bemutatkozása

 

„Tamási Agrár Mustra” néven Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár keretében került megrendezésre 2020. 09. 19-20-án a Tolna megyei Tamásiban.

A rendezvény egyik fő témája „Az ezer arcú ló” program volt, ahol Országos ló fesztivál és lovas showt rendeztek, ahol az összes fellelhető lófajtát bemutatták, röviden ismertetve származásukat, múltjukat és jelentjüket. Szombaton Komjáthy György a lovak színéről, míg vasárnap Kövy András a magyar lófajtákról tartott bemutatóval egybekötött előadást.

A rendezvény másik kiemelt programja a „Bajnokok Kupája”, ahol a lovassport különböző ágainak bajnokai megméretik tudásukat és egyben bemutatkoznak a nagyközönség előtt a lovassport legjobbjai.

A rendező szeretne újra hagyományt teremteni, de legnagyobb bánatára, az utolsó pillanatban az előzetesen meghívott nagydíjas díjlovasok lemondták a részvételt a rendezvényről. A rendezővel egyeztetve Schmidt Anita, aki a tavalyi évben elnyerte az „Év díjlovasa” címet, vállalta azt, hogy képviselve a díjlovas társadalmat mindkét nap tart egy-egy bemutató „show” lovaglást.

Szombaton délután az arénában felépített négyszögben egy Nagydíj programot lovagolt le Komjáthy György szakkommetálása mellett, aki a pályaépítés alatt már elmesélte a nézőknek, hogy mi is a díjlovaglás és milyen feladatok vannak a nagydíjban és azokat miért nehéz jól végrehajtani. Ezután a Nagydíj kűrből mutatott be Anita részleteket, amivel bizonyította, hogy a magyar díjlovasok nemzetközi szinten tudnak feladatokat mint nehézségileg, mint minőségileg bemutatni.

Vasárnap délelőtt került bemutatásra a Nagydíj zenés kűr, ami előtt Anita a bemelegítés folyamatát is bemutatta a nézőknek, akiket a helyi műsorvezető kiegészítő információkkal segítette a gyakorlatok megértésében. A zenés, látványos produkciót nagy sikerrel fogadta a nézőközönség és sokan keresték fel Anitát gratulálva a bemutatóért.

A teljes műsort élőben közvetítették az Interneten (www.tamasimustra.hu), amelyből Anitáról nemsokára közlünk egy rövid összefoglalót. Több sajtó és média orgánum jelen volt az eseményen.

Az eseményt a díjlovas szakbizottság támogatta a rendező részére a pálya eszközök bérlésének, míg Anitának a részvételi költségeinek fedezésével.

 

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook