Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

Magyar sikerekkel zárult a 7. Nemzetközi Díjlovagló Fesztivál Máriakálnokon!

 

Május 5. és 8. között  a rendezőktől megszokott magas színvonalú FEI rendezvény zajlott le Máriakálnokon a Díjlovagló Központban. 

 

A Máriakálnoki Díjlovagló Fesztivál és Világkupa egy nemzetközileg elismert díjlovagló verseny. A rendezvénysorozatot 2016-ban indította el az Ács József lovasklub és a Dressurzentrum Kft., azzal a céllal, hogy egy évente ismétlődő nemzetközi díjlovagló fesztivált hozzanak létre, ahol a legjobb hazai lovasok a világ legjobbjaival mérhessék össze tudásukat. 

 

A máriakálnoki világkupa a póni korosztálytól egészen a felnőtt korosztályig minden kategóriában lehetőséget nyújt a magyar lovasok számára - hazai színekben egy rendkívül színvonalas versenyen - minősítő pontokat szerezni a korosztályos Európa-bajnokságokra, illetve a felnőtt kontinens viadalokra és olimpiára. Emellett világkupa pontok gyűjthetők, melyek szükségesek a Világkupa döntőjébe kerüléséhez.

 

A magyar felnőtt válogatott 2017-ben 36 év után először tudott újra felnőtt csapatot állítani a göteborgi Európa-bajnokságra. 2021-ben szintén csapattal indultak a Haageni Európa-bajnokságon, ahol egyéni döntősünk is volt több mint húsz év után. A magyar csapat 2022-ben céljául tűzte ki a felkészülést és a minősülést a 2024-ben megrendezésre kerülő Olimpiára.

 

Egy ilyen nemzetközi versenyen történő felkészülés nagy segítségül szolgál a kitűzött célok eléréséhez, hiszen hazai pályán versenyezhetnek a többi nemzetközi lovasokkal, valamint a meghívott bírók közül többekkel a Világbajnokságon is találkozni fognak.

 

A magyar rendezésű nemzetközi világkupafordulóra idén is 14 nemzet érkezett több mint száz lóval a világ különböző pontjairól, köztük a német válogatott tagja is, mint Benjamin Werndl, illetve Évi Strasser kanadai olimpikon is starthoz állt.

 

A színvonalas nemzetközi versenyen, a Magyar Díjlovas válogatott is nagy létszámmal állt starthoz a különböző kategóriákban, és jelentős sikereket ért el. 

 

A csütörtöki nap a fiatal lovakkal kezdődött, ahol az öt éves lovak kategóriájában Makk Dorka Panka Vestervangs Zlatan nyergében a második helyet, míg Szokola Csaba és Baccardik HG az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

A hétéves fiatal lovaknál szintén Szokola Csaba remekelt ezúttal Parkertech Gardenart nyergében. A páros két ezüstéremmel távozhatott a versenyről.

 

Korosztályos lovasainknál a gyermek korosztály állt először starthoz, ahol Czérna Orsolya, Tóth Lilien, Nobilis Barna és Flóra Edelmayer szereztek szép helyezéseket. A legkisebbeket követték a rutinosabb junior lovasaink, mely kategóriában minden nap felcsendült a győztesnek járó magyar himnusz. Csütörtökön Hoffer Hanna és Dujardin volt a nyerő páros, őket követve Dicső Míra második helyezése. Szombaton viszont megfordult a sorrend, így ezúttal a magyar zászlót Dicső Míra és Foxtrot győzelmének örömére húzták fel. A vasárnapi zenés kűrt szintén Míra és Foxtrot nyerte a tőlük megszokott szép lovaglással. A dobogó harmadik fokán Kóródi Nóra Laurin nyergében követte őket.

Fiatal lovas kategóriában Lázár Zsófia és Kis Rebeka szereztek szép helyezéseket a pénteki és szombati napon, majd a vasárnapi kűrbe Lázár Zsófinak egy nagyon magabiztos lovaglással sikerült felállnia a dobogó második fokára.   

 

A 2022-es máriakálnoki Díjlovagló fesztiválon felnőtt lovasainknak minden okuk megvolt az ünneplésre. 

 

A 2019-es Magyar Bajnok Schmidt Anita és Limitless egy év kihagyás után álltak starthoz, és ötödik magyar pároskén ők is megszerezték a minősülést a 2022-es Dániai Világjátékokra.  

 

Szokola Csaba és Enying párosunk a világkupa pontokat tűzte ki célul. A máriakálnoki Világkupa fordulót a német Benjamin Werndl nyerte, második helyen pedig Szokola Csaba és Enying magyar páros végzett, ezzel átvéve a centráluerópai Világkupa ranglista vezetését.

 

A 2021-es Európa-bajnokság Döntőse Losonczy Anikó és Dior S Nagydíjban és Kűrben álltak starthoz. A kiváló nemzetközi mezőnyben mindkét nap verhetetlenek voltak, így hét év után először Magyar Nagydíj győzelemmel zárult a Máriakálnoki Díjlovagló Fesztivál. 

Lejegyezte: Losonczy Anikó

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook