Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

 

Hollandiában, Deurne-ben Fonyódi Ildikó para díjlovasunk Bojengellel egy 8. és két 4. helyezést szerzett nagyon szép százalékokkal, amivel az olimpiai minősüléséhez szerzett újabb értékes pontokat.

Az elmúlt hétvégén (2023.07.29-30) a póni lovasok mellett még további 3 nemzetközi versenyhelyszínen voltak sikeresek lovasaink. Neu-Anspachban Yom-Tov Jazmin 2 lóval is versenyzett, ahol Hyde v/d Wolfshoeve szerzett egy Eb minősülést es ezzel 5. lett a Nagydíjban. Mögötte 6. helyen Garai Máté Galleria’s Vincent Maranello-val szintén minősülést szerzett. Máté fiatal lovaival is brillírozott, hiszen a 6 éves lovak versenyében Galleria’s Summerville OLD 1. és 2. helyet szerzett (az egyik programban 89,4%-al). 7 éves lova Galleria’s Delaurentis FRH szinten egy 1. és 2. helyet szerzett. A Nagydíj Speciálban Máté 2. helyen, míg Jazmin Hyde-dal 3. lett. Komjáthy-Losonczy Anikó Dior-ral a Nagydíjban 13, míg Jázmin Konfucius-al 11. lett. Konfucius a kűrben 3.  lett.
Mindeközben Kronenbergben Szőke-Tóth Berill Qatarral a nagyon erős mezőnyben szintén Eb kvalifikációt szerzett és 21. lett 68,261%-al. A Speciálban a 14. helyezést szerezte meg.
Szintén Hollandiában, Deurne-ben Fonyódi Ildikó para díjlovasunk Bojengellel egy 8. és két 4. helyezést szerzett nagyon szép százalékokkal, amivel az olimpiai minősüléséhez szerzett újabb értékes pontokat.

Pachl Benedeknek szurkolhattunk Compiegne-ben ezen a hétvégén (2023. május 4. és 07. között). Donna Friderikával CDI5* és Hexagon’s Joellával U25 kategóriákban versenyzett.
Donna Friderikával CDIO 5* FEI Nations Cup Nagydíjban és Zenés Kűrben, Hexagon’s Joella-val pedig CDI U25 Nagydíjban és Zenés Kűrben.
Benedeknek és Friderikának jól sikerült a debütálása életük első öt csillagos versenyén. Európa legjobbjaiból jelentek meg lovasok nagy létszámban ezen a versenyen. Szombaton a Nagydíjban 68,500%, vasárnap a Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettek. Le Mans és Lier után Benedek itt, ezen a helyszínen megszerezte harmadik "MER" minősülését is. Gratulálunk!
„ Hexagon’s Joellaval U25 kategóriában indultam, úgy gondolom, összességében meg vagyok vele elégedve, régen volt versenyen, a melegítőben jó volt, a négyszögben kicsit szétcsúszott. A második programunk sokkal jobban sikerült, nyolcadik helyen végeztünk, bár voltak csúnya hibáink, mint pl. a minden egyre való ugrásváltás, amiért nagyon kár, mert ott sok pontot vesztettem. Ilyen ez a sport, dolgozunk tovább, biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen sokkal sokkal jobban fogunk teljesíteni. Vele a végső cél a Nagydíj lesz, ez pedig az oda vezető út, amin pedig keményen dolgozunk.
Donna Friderika és én életünk első CDI5*-os versenyén vettünk részt. Fura volt látni, hogy azok között lovagolok, akiket eddig a pálya széléről néztem. Tíz csapat volt, olyanok, akik a legjobbak, a TOP 10, két egyéni induló, ez utóbbiból voltam én az egyik. Szóval ott voltam köztük a kis nyakon bélyegzett 159 centis kis lovammal, ott ügetgettünk olimpiát, világbajnokságokat megjárt lovak között….fantasztikus érzés volt. A magas színvonalat az is jelezte, hogy 32 induló volt a szombati Grand Prixben és az első 21 induló mind 70% felett teljesített. Donna Friderika kiváló állapotban volt és én is rendben voltam fejben, minden összeállt. A melegítőben jól dolgozott, mikor bementünk a pályához kicsit meglepődtünk mindketten, mert nem vagyunk hozzászokva a hosszú tapsokhoz, ez utóbbit az előttem végzett lovas kapta. Fridi kicsit felszívta magát, de könnyű volt visszalovagolni a megfelelő állapotba. Teljesítményünk jónak mondható, két olyan hibánk volt, ahol több pontot vesztettünk, pedig azoknál a részfeladatoknál ez nem jellemző, de most így sikerült, 68,500%-al végeztünk. A vasárnapi Zenés Kűrben 70,460%-ot teljesítettünk, itt pontozzák a művészi kivitelezést is. Donna Friderika kicsi felhúzta magát, ekkora közönség előtt még nem lovagoltunk soha, ebből adódóan a lépés és a minden kettőre ugrásváltás feladatban is elég sok pontot vesztettünk. A többi vágtafeladattal meg vagyok elégedve, az ügető rész sikerült a legjobban.  
Pozitív érzésekkel térek haza a lovaimmal, dolgozunk tovább, hogy az öt hét múlva esedékes olimpiai kvalifikációs versenyen, mely Magyarországon lesz Pilisjászfalun, 2023. június 7-11.között sikeresen tudjunk szerepelni a csapattal."

A hétvégi (2023.04.28-30.) Troisdorf-i nemzetközi versenyen Szőke-Tóth Berill ért el szép sikereket. Qatar nevű lovával a felnőtt mezőnyben Nagydíjban 5., míg a Nagydíj Speciálban 4. lett 69,043%-al. Fiatalabb lovával Velascoval a 7 éves lovak versenyében 7., és 3. helyezést ért el 73,686%-al. Gratulálunk a lovasnak!

Az április elején zajlott osztrák Gössendorf-i versenyen Gyermek kategóriában Czérna Orsolya két 4. helyezést, a Fiatal lovasok között Lázár Zsófia két 5., míg Dicső Mira két 14., U25-ben Makk Dorka 3. és 4., míg 6 éves lovak versenyében Dorka két 1. helyezést szerzett. Felnőtt lovasainknál Komjáthy-Losonczy Anikó CDI4*-ban 8. és 9., míg CDI3*-ban Szokola Csaba 5. és 6. lett.

A hétvégi belga nemzetközi versenyen Sint-Truidenben debütált először magyar színekben junior lovasunk Antonia Richter, aki a kötelező feladatokban 67% feletti átlaggal teljesített.

Sikeres hétvégét zártak lovasaink a szlovákiai nemzetközi versenyen Samorinban. Négy 1., három 2. és három 3. helyezést is szereztek többek között. Póni kategóriában 5 magyar páros indult: Csapó Gréta (1.,2.,3.), Plutzer Zita (1.,2.,4.), Szeivolt Hanna (1.,4.,6.), Kovacs Petra (3.,4.,6.) és Perlaki Lilla (3x5.). A Fiatal lovasoknál Sedlmayer Eszter (1.,2.,3.) és Kis Rebeka (2x6.). Az U25 lovasoknál Gyorsok Luca (2x4.). A felnőtteknél Szalai Nikolett (5.,8.) és Révész Pavlina (8.,12.).


Köszönjük lovasainknak a remek eredményeket, és további sikereket kívánunk!

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook