Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

A Talent Program január 23-24-ei díjlovagló edzőtábora Pilisjászfalun, az otthonos hangulatú Unikornis Lovardában került megrendezésre.

A tábor vezető edzői: Kerekes Ágnes és Pachl Péter szakmailag jól felépített, színes, változatos, nem "csak" díjlovagló edző programmal várta a fiatal talenteket.

A szombati nap délelőttje folyamán Pachl Péter egyéni edzést tartott a lovasoknak, a melegítő munkát pedig Kerekes Ági kísérte figyelemmel.

Az elmélet ezúttal egy interaktív foglalkozás volt, Bernhardt-Torma Noémi, sportpszichológus vezetésével. A Talent Program során ez volt az első alkalom sportpszichológiával foglalkozó szakember bevonására.

A foglalkozás lényege első lépésben a csapatépítés volt. Az edzésekkel járó feszültség, a megfelelési kényszer, a gyerekeken észlelhető egészséges versenyszellem a foglalkozás során oldódik, a játékok lehetőséget teremtenek arra, hogy jobban megismerjék egymást a Program lovasai, és felszabadult hangulatban tudjanak együtt dolgozni.

Az elmúlt évadban tapasztalható volt, hogy az edzőtáborok ösztönzőleg hatnak a résztvevő gyerekekre, a fejlődésük látványos, és ugrásszerű. Természetesen ez a fejlődési út kizárólag a regisztrált edzők hétközbeni áldozatos munkájával együtt hozhatja meg a várt eredményt, amelyet a sportpszichológia és Kempelen Judit, gyógytornász munkája tovább erősít.

Az edzések alatt az épp nem lovagló gyerekekkel Kempelen Judit, gyógytornász foglalkozott. Megvizsgálta és hasznos tanácsokkal látta el őket a lovaglást kiegészítő mozgásokkal, sportokkal kapcsolatban.

A sportpszichológus és a gyógytornász együttes vizsgálata megdöbbentő összefüggéseket tárt fel, a Talent edzőket is meglepte, hogy szakemberek által tapasztalt erősségek és hiányosságok mennyire visszatükröződnek a lovaglások során, hogy a mentális és fizikai pozitívumok és negatívumok mennyire kart-karba öltve járnak, és mennyire összetett foglalkozást igényel egy-egy probléma korrigálása.

A szombati nap délutánja új, kicsit formabontó feladat elé állította a lovasokat, Kerekes Ági tartott játékos, ugró feladatokkal tarkított edzést három fős osztályokban a gyerekeknek. Az ugró feladatok a Talent díjlovasoknak ugyan nem okozott nehézséget, hiszen legtöbbjük rendszeresen szokott cavalettizni vagy kisebb ugrásokon lovagolni, de mindannyian mégis nagy izgalommal várták Ági edzését.

Vasárnap pedig következtek az "éles" gyakorlatok. A tábor fő célkitűzése: a verseny-, és a gyors reakcióidőt igénylő helyzetek gyakorlása, amelyhez előre megadott programok közül választhattak a fiatalok. A program lovaglása előtt Pachl Péterrel melegítettek be a gyerekek, a választott programot pedig a négyszögben Ági előtt kellett lelovagolniuk, amit rövid, korrigáló edzés követett.

Az edzők véleménye szerint jól felkészültek és nagyon fegyelmezettek voltak a lovasok. A felvételi óta szemmel láthatóan sokat változtak, többen magasabb kategóriába léptek az elmúlt hónapok alatt, jobb teljesítményt nyújtottak az edzőtábor során. Ági külön örült annak, hogy az ugró feladatokra is gyakoroltak a tábor előtt a gyerekek, és nagyon bátran vették az "akadályt". Végig koncentráltak maradtak, pedig nem volt könnyű dolguk az összetett, fárasztó szombati napi program után.

A lovasok lelkesedése az edzőkre is pozitívan hatott: "öröm volt látni, hogy mennyire segítőkészek és barátságosak egymással -mondta Ági. "Szuper lenne, ha ez így tudna maradni és ezzel is példát tudnának mutatni a többi versenyzőnek!"

A március végi záróvizsga előtt még egy díjlovagló edzőtábor, valamint a három szakág részére szervezett állatorvosi előadás vár a kisebb korcsoportra, a nagyobbak közben folytatják az egyéni edzéseket, melyeknek a Program által biztosított nyolc alkalomból nagyjából a felén vannak túl a lovasok. A február és a március tehát még sok újdonságot tartogat a Talent Program résztvevői számára!

Forrás: Pegazus

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook