Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

A szeptember 3-ára végződő héten Horváth József, a Cinkotai Lovasudvar üzemeltetője már-már reménytelennek tűnő éjszakai locsolásokkal próbálta pormentesíteni a pályákat, hogy a várható rekordszámú lovassal megrendezhető legyen a póniklub regionális minősítőjével és rajtengedély vizsgával kombinált megyei döntő.  

Szombatról vasárnapra éjszaka a másik szélsőségébe csapott a természet, amely annyira azért kegyes maradt a lovasokhoz, hogy hajnaltól vasárnap délig csak elvétve csöpörgött. Mivel előzőleg vagy 30 cmmélyen kiszáradt talaj kapta a testes, de a cinkotai kukoricán már nem segítő csapadékot, a tócsák alatt viszonylag szilárd réteget értek a patkók. A pónisokat is beleértve a díjlovasok nem ijedtek meg a körülményektől: a három évvel korábbi rekordot beállítva 8 rajtengedélyes, 53 CDN-es lovas és 105 pónis teljesítette a feladatát. Ehhez három pálya kellett, hogy Puskás (Görömbei) Judit koordinálásával sötétedésig befejezhető legyen a döntő.

A döntő szakmai érdekességei közé tartozik az 5 éves fiatal díjló feladatban Melkvi Lotti sorozatának folytatása. A Csömöri LTKE 16 éves lovasa edzője, Horváth József William nevű, zweibücker fajtájú (apja: Waldes, anyja: Moka) ménjével ebben az évben hétszer indult – és különböző helyszíneken és bírók előtt mind a hét startját megnyerte. Cinkotán Kósa Tünde Dubai nevű oldenburgiát előzte meg 6 századdal. A páros ott lesz a diósgyőri OB-n is…

Az időjárás egyedül a Szent György Díjat befolyásolta. Dr. Fehér Orsolya Eszter és Nébel Viktória visszalépésével Fehér Bernadett maradt a szám egyetlen indulója. A sorozat ugrásváltásokat szépen teljesítette Mirabell, viszont a vágta perdülés igencsak csúszás veszélyes lett volna. Dr. Fehér Orsolya visszalépése egyúttal azzal is járt, hogy a bajnoki végelszámolásban Farkas Tünde (Bellandor LK) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A CDN-eseknél a versenynap legmagasabb eredményét 72%-al az M2 Kűrben Nébel Viktória érte el De Daltóval. Mint a program után elmondta, az előző heti Agrofor Kupával szemben most a zene is időben jól kijött számára.

Az ifiknél a minősítő versenyek után vezető Plutzer Zsófia (Örkényi LK) átadta Velmond nevű lovát a poniklub C-feladatában induló Zalán testvérének. Így az volt a kérdés, hogy tud-e a könnyűosztályban valamelyik feladatában 5,5%-al jobb eredményt elérni a Haverstein’s Olympix „L” szintű lovával, mint Kertész Borbála M-ben Marokkóval? L4-ben 67%-al holtversenyben lett első, L10-ben 66,333-al egyedül győzött. A fjordos vetélytársa is hozta formáját az M2 Kűrben elért 62,42%-al, de megelőzni így nem tudta.

A régió bajnokai: Nébel Viktória (Victoria DSE) és Plutzer Zsófia, II.: helyezettek: Fehér Bernadett (Állatorvostudományi Egyetem) és Kertész Borbála (Vegas Farm LE). III. helyezettek: Farkas Tünde (Bellandor LK) és Benkő Lili (Sóskúti LSE)

A dobogóra állt ifik közül Plutzer Zsófia Nébel Viktória tanítványa, de a Cinkotai Lovasudvar szekmai vezetője Kertész Borbálának is vezetett már edzéseket.

A bajnokok ajándékcsomagjait és a pónis kategória győztesek tortáit a csömöri Auchan Liget áruház biztosította. A Krisztina Hotel Balázs József bíró szállásával segítette a versenyt.

Lejegyezte:
dr. Paizs Gábor régiófelelős

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook