Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
As soon as you open an account Bet365 will send you a 10 digit Offer Code via email. Receive Your £200 bet365 Welcome Promo Bonus plus £50 Mobile Promo
Szövetségi Kapitány beszámolói és szakmai programja

A Szövetségi Kapitány 2010-re vonatkozó beszámolóját ITT letöltheti.


A szakbizottság által jóváhagyott szövetségi kapitányi programban 2010-re a következőket terveztem:

-lehetőleg csapattal részt venni a lexingtoniVilág Bajnokságon.
-szintén lehetőség szerint csapattal szerepelni a korosztályos Európa Bajnokságon. (Kronberg, Németország) 

A részletes eredmények ismertetése előtt röviden szeretném összegezni a 2010-es esztendőt.

Ebben az évben nem állt a szerencse mellénk. Szélsőséges időjárás, gazdasági válságra visszavezethető szerény nevezések miatt kellett hazai nemzetközi versenyeket lemondani, felfüggeszteni. 

Az óriási sikerként megélt Világ Kupa döntőre való minősülése sem realizálódhatott Ács Robinak, mivel nem sokkal előtte Weinzauber kólikás kezelése kimerítette a doppingolást, ezért a részvételt vissza kellett mondani. Gondoljunk bele, összesen csak 15-en szereztek indulási jogot a világon, s egy balszerencsés kólika minden reményt szertefoszlatott.
Robi a céljainkban meghatározott Világbajnokságra is minősült, itt az igen tetemes részvételi költségek miatt nem indulhatott. 

Az előző évi beszámolómban már elkezdtem egy összehasonlító statisztikát, ami az idei évben elég lesújtó eredményt hozott. 2009-ben 15 nemzetközi versenyen vehettek részt lovasaink, ami eggyel kevesebb az előző évinél, de idén csak majdnem a fele – 8 hivatalos CDI versenyen startoltunk. A lovasok száma is jócskán elmaradt a korábbi évekétől. Idén 12 lovasunk ölthette fel a címeres frakkot, míg tavaly 18-an, két éve pedig 22-en.Idén Ács Robi, Dallos Zsófi és Sámoly Zsófi 5-5 alkalommal, míg Decsi Enikő és Németh Gábor 4-4 alkalommal képviselte hazánkat.Az alacsony részvételnek a Világbajnokságon való indulás elmaradásához hasonlóan főleg anyagi okai vannak. Kevés lovasunk rendelkezik jó minőségű, nemzetközi színvonalú lóval, valamint a verseny részvételi költségeit sem tudják úgy állni, mint az előző években. 

Ehhez a negatív rekordhoz hozzájárult egy pozitív esemény is, nevezetesen az, hogy a szezon nagy részében Révész Paulina előrehaladott állapota miatt nem tudott versenyezni. Amint a honlapról értesülhettetek, nem rég meg is született a kis Alekszander, amihez szívből gratulálok. Remélem Paulina az anyaság mellett a következő szezonban a tőle megszokott intenzitással  tud tovább versenyezni.
Szintén veszteségként értük meg, hogy a nemzetközi porondon az elmúlt évben bemutatkozó Schmidt Anita lova, Alabárdos az egész szezonban sérüléssel bajlódott. Ismét munkában van, reméljük a jövő évük szerencsésebb lesz. 

A tervezett három hazai nemzetközi verseny helyett sajnos csak 1,1-et sikerült lebonyolítani. MáriakálnokiCDI-t a kisszámú nevezés miatt kellett lemondani, míg Fótot az első számként lebonyolított Szent György Díj után kellett, felfüggeszteni, az ítéletidő és rossz talajviszonyok miatt. Jól sikerült viszont a kaposvári CDI-W verseny. 

Az év folyamán több, elismert külföldi szakember tartott edzőtábort, továbbképzést:

  • HannesBaumgartMáriakálnokon
  • Irina LysPilisjászfalun
  • HeikeKemmerBalatonvilágoson
  • BenjaminWerndl  Hidegségben

A Szakbizottság, és az Unikornis szervezésében edző- és bírótovábbképzést tartott Stephen Clarke Pilisjászfalun, valamint a Szakbizottság és az Ádám Zoltán LK szervezésében Rudolf Zeilinger tartott bemutató edzést Máriakálnokon. 

Ádám Zoltán emlékérmet adományoztunk UdoLange német lovaglótanárnak, akinek oroszlánrésze volt Ács Robi világversenyekre történő minősüléséhez.
Szintén segítette
Sámoly Zsófit az EB-ra való felkészülésben, valamint folyamatosan nála edz Németh Fanni és Szeicz Erika.

Szintén Ádám Zoltán emlékéremben részesült drEdviPéter, a fóti nemzetközi és hazai versenyek szervezéséért, valamint díjlovassportunk megismertetéséért a politikai, művész és sportélet prominens személyiségeivel. 

És akkor most nézzük, hogy a kitűzött célokból mit sikerült megvalósítani: 

Felnőtt Díjlovagló VB: 
Amint azt már korábban említettem, Ács Robi minősült a Kentucky-ban megrendezett Világjátékokra. A kezdeti lelkesedést azonban lehűtötte az a tény, hogy minden idők legdrágább világbajnokságát rendezték az amerikaiak. Előzetes kalkuláció szerint 40-50 ezer Euro költséggel kellett számolni, mely összeg nem állt rendelkezésre, s nem volt arányban a várható eredménnyel. 

Korosztályos EB: 
A 2010-es felkészülési programban a következő kereteket jelöltem ki:
Junior :       Decsi Enikő,Kristóf Réka, Nagy Fanny, Szeredi Patrícia
Fiatal lovas :        Bulyovszky Anna, Garai Máté, Sámoly Zsófi, Szalay Nikolett 
A junior lovasaink rendelkeztek minősüléssel az EB-ra, de vagy lovaik minősége, vagy kevés tapasztalatuk miatt nem vállalták a kiutazást Kronbergbe.
A fiatal lovasok közül egyedül
Sámoly Zsófi Winnie-Bo párosnak volt esélye a jó szereplésre. Zsófi élete utolsó korosztályos viadalán eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. A csapat feladatban 65,9%-al a reményt keltő 23. helyen végzett az 50 induló közül. Az egyéni feladatban ennél is jobb eredményt ért el, 66,2 %, de aznap ez csak a 32. helyre volt elegendő. 

S most tekintsük át röviden időrendi sorrendben lovasaink nemzetközi versenyeit: 

StadlPaura:
Junior kategóriában az eddig pónival versenyző Kristóf Réka itt debütált új lovával Wilmots-al. A csapatfeladatban 63,3%-al a 26., míg az egyéniben 61,8%-al a 36 helyen végzett.
Fiatal lovas kategóriábanSámoly Zsófi 65 és 64%-al a 17. és 23. helyen végzett.
Felnőtt kategória kis körbenDallos Zsófi Riverstar, valamint Németh Gábor Le Baldi páros nyújtott év eleji teljesítményt.
Nagy díj kategóriában Dallos Zsófi Druppy és Révész Paulina Charlotta páros ért el  60-62% os teljesítményt.El kell mondani, hogy számunkra, akiknek nem áll rendelkezésünkre téli szezon, mindig nehéz a kora tavaszi versenyeken jól szerepelni. A hosszú tél után lovasokból, lovakból hiányzik a verseny rutin, tapasztalat. 

Hagen CDI 5*:
Szeicz Erika Diamond páros a kiskörben, Ács Robi Weinzaubrrel pedig a nagy körben indult ezen az egyik legnehezebb, sztárokat felvonultató német versenyen. Mindketten 63 % körüli teljesítménnyel fejezték be a hageni kirándulást. 

Müncheni hagyományos nemzetközi versenyen Ács- Weinzauber páros 64%-almár javuló formát mutatott. 

Lipica CDI W:
Ezen a versenyen lovasaink már értékes helyezéseket értek el.
Junior kategóriában Decsi Enikő Laronnal 68,9%-al 5. helyen végzett a kűrben.
Nagy Fanni élete első nemzetközi versenyén minősülést szerzett az EB-ra.
A fiatal lovas kategóriában SámolyZsófi  64,7-68,8%-ot, valamint 2.,5. és 3. helyezést ért el.
A kis körben Dallos Zsófi Druppy páros 65,3-68,9%-ot és 6.,5.és 4. helyet ért el.
Nagy díj kűrben Ács Robi 71,3%-al 3.helyezett lett. 

Brno CDI -W –Y:
Fiatal lovas kategóriában a kis mezőnyben lovasaink mind a három számban a Sámoly, Decsi, Horváth Kati sorrendben végeztek.
Kis körben érdekesen alakultak az eredmények. Dallos Zsófi Druppy-val nyerte a Szent György Díjat, míg Szokola Csaba a 4. helyen végzett.
Inter I-ben Zsófi szintén 66%-al a 3, míg Csaba 64%-al az 5. lett.
A kűrben a
SzokolaCarnevál együttes életük legnagyobb sikerét elkönyvelve 69%-al a 2. helyet szerezte meg. Dallos Zsófi a 3. helyen végzett.
Ács Robi  nagydíjban és a kűrben egyaránt második lett, az utóbbi számban 69%-al. 

Fót CDI:
Az időjárás és a pálya állapota nem engedte a teljes versenyt lebonyolítani. A Szent György díjat sikerült csak végiglovagolni a lovasoknak, aholSzeicz Erika Daimonddal 2., Komjáthy György Wolkensternnel 3., Sámoly Zsófia WinnieBo-val 4., Dallos Zsófi Faraday-el és Riverstarral 6.és 7. 

Az év utolsó nemzetközi versenye a magyar lovasoknak a Kaposvári CDI-W-J volt.
A junior kategóriában Decsi Enikő egyenletes teljesítményben mindhárom számban 3. lett. Nagy Fanny Milánnal az első nemzetközi szezonját zárta, s annak ellenére, hogy minősült az EB-ra, jó döntés volt a távolmaradása. A két kötelező feladatban nyújtott 60% alatti teljesítménye azt mutatja, hogy még érnie kell, de ismerve az ő és edzője elszántságát, a jövő évi  beszámolóban már biztos komolyabb eredményekről hallhatunk.
A kis körben Dallos Zsófi Druppyval 4.3.4. helyezést ért el. Nagyon bíztató, hogy a nemzetközi mezőnyben most debütáló Agrokomplex Faraday a Szent György díjban 65,3%-al az 5. helyezést érte el. Szeicz Erika ebben a szezonban változó eredményeket ért el. Míg Németországban, több versenyen kimagaslóan teljesített, addig a szezon végére némi hanyatlást figyelhettünk meg. A kaposvári kis körben is 64, 63, és 61% -ot lovagolt. Reméljük, hogy ezt a kis megingást a téli munkák során rendezni tudják kiváló edzőjével és hamarosan a nagydíjban láthatjuk. Szokola Csabát a bírók lényegesen szigorúbban bírálták, mint Brno-ban.
A verseny igazi szenzációja az volt, hogy Ács Robi megismételve előző évi második helyezését a kűrben, maga mögé utasította a német olimpiai bajnokot, HeikeKemmert, 72,2%-ot lovagolva. 

Magyar Díjlovagló Bajnokság, Páty: 
Új környezet, jó rendezés, jó pálya, igényes kiegészítő programok 
Könnyű kategória 25 induló:
I .Garai Máté                 DancingQueen BC
II. Zengő Réka               Ponyto
III. Tilly Dóra Emma    No Limit 

Közép Kategória 20 induló:
I. DallosZsófia             Agrokomplex Faraday
II. SzokolaCsaba          ArcoPolo Z
III. Komjáthy György   Rittmeister 

Nehéz kategória 12 induló:
I. Komjáthy György      Wolkenstern
II. DallosZsófia            Riverstar
III. SzeiczErika             Diamond 

Magyar Bajnokság 7 induló:
Bajnok: Ács Róbert                Weinzauber
Ezüstérem: Dallos Zsófia        Druppy
Bronzérem: Szokola Csaba    Carneval 

Magyar Korosztályos Díjlovagló Bajnokság, Sóskút: 
Gyermek kategória:
I. ZsadányiViktória               Piccolina
II. Zengő Réka                        Ponyto
III. RadnaiBarbara                Retorik 

Junior kategória:
I. Kristóf Réka                        Wilmots
II. DecsiEnikő                        Laron M
III. NagyFanny                      Milán 

Fiatal lovas kategória:
I. Horváth Katalin                  Makro
II. BulyovszkyAnna     What’sin a Name
III. GaraiMáté              WadyRoyan 


Komjáthy György Szövetségi Kapitány

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook