Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

 

Változások a Pest megyei Bajnokság kiírásában: Pátyon lesz a döntő

 

Az elvárható színvonalú versenyekhez szükséges humán erőforrás hiányában a sóskúti lovarda üzemeltetője egy kivételtől eltekintve lemondta a 2019. évi díjlovas és díjugrató versenynaptárakban Sóskútra tervezett versenyeket. Ennek következtében a Pest megyei Díjlovagló Bajnokság döntője a Championátust megelőző hétvégén, október 5-6-a között a pátyi Bellandor Lovardában lesz, a szakbizottság 9/2019-es számú határozatában kijelölt versenyszámokkal.

A július 19-20-ai kétnapos sóskúti minősítő forduló pótlására Csömörön, Kelemen Csilla lovardájában lesz egynapos, CDN-B* szintű verseny. Ugyanakkor a július 7-ei csömöri CDN-B verseny – a balatonvilágosi CDN-A*-ra, a mezőhegyesi CDN-B-re és a pónisok nyergesújfalui Öregkő Kupájára is tekintettel – elmarad.

Új régiós minősítő versenyként belép a május 19-ei egyetlen sóskúti illetve szeptember 7-én és 8-án a simonpusztai CDN-A verseny.

A változások, verseny törlések a megyei bajnokság kiírásában illetve a versenynaptárban a mai nappal átvezetésre kerültek.

 

A frissített kiírás:

 

Közép-Magyarország régió DÍJLOVAGLÓ BAJNOKSÁGA, 2019’ Versenykiírás

 

A 2019. évi bajnokság célja a díjlovaglás népszerűsítése, felkészülési és versenyzési lehetőség biztosítása a lovasok és lovak számára a magasabb szintű versenyekre. A régió II-es liszencű lovasai elsősorban a döntőn elért eredményeik alapján kerülnek besorolásra a Championátus Országos Bajnokság csapatversenyére. A versenysorozat mindenki számára nyitott, de a bajnokságért csak a fővárosban és Pest megyében bejegyzett székhelyű egyesületeinek lovasai indulhatnak.

A bajnokság lebonyolítása: A díjlovaglásban érdekelt egyesületek székhelyeinek elhelyezkedésére is figyelemmel a sorozat öt helyszínen, egy és kétnapos versenyekkel 8 minősítő fordulóból és a döntőből áll E-A-L-LM-M-S1-S2 versenyszámokkal. A minősítő fordulók egyes versenyszámaiban korosztályos kategóriabontások nélkül, I. és II. licenc alapján hirdetünk eredményt. A döntőben azok a lovasok indulhatnak a bajnokságért, akik a PM-i versenysorozatban megrendezett minősítő fordulókból legalább kettőn elindultak és minimum két alkalommal 55% felett lovagoltak.

A minősítő versenyek:

Március 16 – 17., Páty, CDN-A

Április 27 – 28., Pilisjászfalu, CDN-A

Május 5., Csömör, Kelemen Csilla lovardája CDN-B*,

Május 19., Sóskút, CDN-B

Június 1-2., Páty, CDN-A,

Június 29., Cinkota, CDN-B*

Július 20., Csömör, Kelemen Csilla lovardája, CDN-B*

Augusztus 31 – szeptember 1., Cinkota, CDN-A

Szeptember 6-7., Simonpuszta, CDN-A

Döntő: október 6-7 Páty, CDN-A.

A minősítő fordulókon a 4, 5, 6, 7 éves fiatal díjlovak részére kiírt A, L, M S1 szintű feladatok nem részei a bajnokságnak. Bajnoki címet csak az a lovas kaphat, aki a döntőben is indul. A több lóval vagy kettőnél több fordulóban induló versenyzők esetében a bármelyik lóval elért két legmagasabb pontértékű eredményt vesszük figyelembe. A bajnokság során mindenkor a FEI és a MLSZ Díjlovagló Szabályzatának előírásai érvényesek.

A bajnokság kategóriái, értékelése: Közép-magyarország felnőtt díjlovagló bajnok (18 év felett)

Közép-magyarország ifjúsági díjlovagló bajnok (18 év alatt)

A bajnoki összesítésben a hatályos minősítő pontrendszer szerint a lovagolt feladat nehézsége – az előző évekhez azonos módon – az alábbi módon, súlyozottan kerül értékelésre:

Előkészítő -0,9 x

Alapfok 1 x

Könnyűosztály 1,05 x

Könnyű középosztály 1,1 x

Középosztály (LSZ és M) 1,15 x

Nehézosztály és Nagy Díj 1,2 x

A bajnokság végeredményében a döntőben elért pontok, százalékok +1,5-ös szorzóval számítanak. A bajnokság győztese az a lovas, aki a bajnokság versenyszámaiban (a 2 legjobb minősítő eredmény + a döntőben elért, avagy a döntőben több start esetében a legmagasabb pontértékű eredmény x 1,5 szerese) a legmagasabb pontszámot éri el. Pont egyenlőség esetén a döntőben elért, magasabb pontértékű helyezés dönt. A minősítő versenyeken E kategóriában a Championátus szabályai szerint licenc nélkül is lehet indulni. A licenc nélküli lovas akkor indulhat, ha edzője szerepel a Magyar Lovassport Szövetség nyilvántartásában.

A bajnokság díjazása: A kategóriák I-III. helyezettei érmet, a bajnokok hímzett lótakarót kapnak.

Ha az eredményhirdetésről az I-III. helyezettek bármelyike méltányolható oknak a vezető bíró részére történő közlése illetve annak engedélye nélkül távol marad, a bajnoki érmén kívül utólag más díjazásra nem tarthat igényt.

 

Budapest, 2019. május 14.

dr. Paizs Gábor, régiófelelős

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook