Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
Friss hírek

KÉRDŐÍV

KÉRDŐÍV KIÉRTÉKELÉS

 

Pest megyei döntő – 36 óra alatt

 

A pátyi verseny szerda délig meghosszabbított nevezési határideje után másfél órával vált egyértelművé, hogy „technikai okokra” való hivatkozással dr. Andor Ákos valóban lemondja a megyei döntő megrendezését. Mindez azt is jelentette, hogy a Pátyra nevezett, a Championátusra minősülni akarók csak szakbizottsági engedéllyel indulhatnak a bajnokságon, elmarad a rajtengedély vizsga és elmarad a bírói képzés is, vagyis egyes bírójelöltek nem tudnak a Championátuson vizsgázni, a megyei döntőt pedig kényszerűségből a Championátuson kell megrendezni.

Hacsak nem lesz egy másik helyszín. Az elsőként megszólított Sóskútnak nem voltak meg ehhez a szükséges feltételei. A szakbizottság felkérésére Cinkotán Horváth József – vélelmezve a lemondásról addig mit sem tudó helyi díjlovasok támogatását – igent mondott. Szilágyi Nárcisz az első telefonra félretette a lovardai edzéseit és elvállalta versenyiroda feladatait. Lényegében a lemondástól számított 36 órán belül lett kiírás, díjszalag és kupa, a Krisztina Hotel önzetlen támogatása révén szállás a bíróknak. Kékesi Kitty szervezésében felállt az írnok és laphordó csapat, a Pátyra készült büfés Cinkotára jött, Franyó Borbála Cinkotára szervezte a bíró képzést. Kiss István és Hansághy Péter bírók természetesnek vették, hogyha ez így alakult, akkor rajtengedély vizsga is legyen Cinkotán…

A szombati versenynap krónikájához tartozik, hogy a Magyar Honvédség egyik felújított MI 24-es, Szolnokról a Mátyásföldi repülőtérre, harcászati bemutatóra tartó harci helikoptere is „megtekintette” 80 méteres magasságban, pont a négyszög felett elrepülve a versenyt. A váratlan zajra nem riadtak meg a lovak, minthogy a bemutatóhoz tartozó távoli géppisztoly és géppuska kelepelés sem okozott zavart.

A póni OB-n a kezdő ifik kategóriájában Fekete Márton, a Szíriusz SE lovasa Rezgő nevű póniján ezüstérmes lett. Edzője, Bárdos Brigitta úgy döntött, hamár majd házhoz jön egy A-kategóriás verseny, Márton próbálja ki magát E-ben. A próbából végül az E4 6,9 ponttal való megnyerése, másnap az E5-ben 7 ponttal egy negyedik hely lett. Mindezt Kiss István bíró azzal indokolta, hogy a félpóni Rezgő mérete és habitusa különösen jól passzolt a lovasához. Csapattársa, Misefai Péter sorozatban hozta a magas pontszámokat úgy, hogy már kinőtte a lovát és bizonyos segítségeket nehézkesen tud adni. A bíró szerint amennyiben pl. a Pondera egyesület valamelyik lovát lovagolná az idén rajtengedélyezett Péter, akkor magasan nyerné az A-s feladatokat. Régió felelősként javasoltam Fekete Márton édesanyjának fia indítását a bajnokságon – aki azonnal igent mondott. Ezáltal egy újabb 7 pont környéki lovassal még sűrűbb lett az előkészítősök bajnoksága.

Cinkotán az is eldőlt, hogy mivel Morafcsik Petra utcahosszal nyerte az E5-öt, a Championátuson a felnőtt E bajnoki címért fog indulni.

Az előversenyek után az ifik között vezető Fáy Panna mindkét A-as feladatában 7,2 pontot ért el. Mivel szombaton el-eleredt a szemerkélő eső, a hőemelkedéssel küzdő lovas szombaton a második, U25-ös bajnoki számából visszalépett, nehogy egészségi okból kelljen távol maradnia a bajnokságoktól.

Az L kategóriában szombaton Sáfár Anna két 6,5-ös eredményére vasárnap igencsak rátett az L6-beli 7,6-al és az L8-as 7,3-al. Miután Kékesí Kitty LSZ-ban ismét kihozta Sandro minden jó tulajdonságát a 7,3 és 7 pontokkal, összeállt a régió I-es, a jelenlegi forma alapján a legerősebbnek vélt csapata: Kékesi Kitty felnőtt M/B, Sáfár Anna felnőtt L, az OB-n elért eredménye alapján Benkő Lili ifi L-ben, az immáron rajtengedélyes, liszences lovasként a póni OB szakági bajnokságának II. helyezette, Barnák Dóra ifi E-ben.

Blum Eliza jelenleg edző nélkül készül Bon Jovival Sóskúton. Mindez nem látszott meg az I-es liszenszes nagykovácsi lány lovaglásán. L és LSZ-es eredményeivel a végelszámolásban csak három ponttal maradt le a bajnoki dobogóról.

A nagydíj kategória két lovasa Schmidt Anita és Nébel Viktória között tized százalékok voltak. Az EB-n szerepelt Limitles talán légiesebben mozgott, míg a házigazdák szakmai vezetőjének „Kvájtija” erőteljesebb volt pl. az ügetés fokozásaiban.

E sorok írásakor még nem zárult le a Championátus nevezése. A bajnoki döntőn látottak illetve a raglistán szereplő lovasok eredményei alapján úgy vélem, a központi régió a szakágban betöltött valós ereje szerint fog jelen lenni az utánpótlás bajnokságán.

Lejegyezte: 

dr. Paizs Gábor régiófelelős

  

Fotókredit: dr. Paizs Gábor

Magyarázat:

Bal felső: Schmidt Anita és Limitles a nagydíj feladatban

Jobb felső: Az ifi győztesek: a bajnok Fáy Pánna, aki a Championátuson a régió II. legerősebb csapatának tagja lesz. Wieszt Mercédesz 0,556 ponttal előzte meg a III. helyezett Kis Rebekát.

Bal alsó: Nébel Viktória és Quite Right a nagydíj feladatban néhány tizeddel megelőzte Schmidt Anitát, de a 6 pontos hátrány ledolgozásához mindez kevés volt.

Jobb alsó: A felnőtt kategória bajnoka, Schmidt Anita a dobogón: mellette Nébel Viktória, lábánál Sunny vizsla, a harmadik helyen Kékesi Kitti és a bírói kar: Hansághy Péter, Prutkay Zoltán, Kiss István

 

 

Fotókredit: Venczel Zsolt

 

 

STARTLISTA (frissítve: 2019.10.04. 18:25)

 

2019.10.05. (szombat) hivatalos startlista

2019.10.06. (vasárnap) hivatalos startlista

 

VERSENYKIÍRÁS

Versenykiírás

Versenyiroda:

Szilágyi Nárcisz
Telefon: +36304886733
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Cinkotán lesz a Pest megyei Bajnokság döntője

 

Dr. Andor Ákos ma, a nevezési határidőt követően e-mailban értesítette a Díjlovagló Szakbizottságot, hogy az elvárt, 35 boksz foglalása hiányában nem rendezi meg a Bellandor lovarda a Pest megyei Bajnokság döntőjét. A szakbizottság felkérésére Horváth József, a Cinkotai Lovasudvar vezetője átvállalta a megyei bajnokság megrendezését. A frissített kiírás ma, szerda 17 óráig közlésre kerül. A főbb módosítások: az új nevezési határidő 2019. október 3-án 14 óra. Az áthelyezett verseny 2 napos, a versenyszámok és azok sorrendje azonos a Pátyra kiírt feladatokkal. Besorolása: CDN/A-B, jellege szabadtéri. A Pátyra leadott nevezések érvényesek Cinkotára. A bírói kar nem változik.
A versenyirodát: Szilágyi Nárcisz.  (email: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A licenc nélküli lovasok az E-kategóriára ezen a címen nevezhetnek.

A Pátyra meghirdetett rajtengedély vizsga elmarad.

A cinkotán rendelkezésre álló bokszok száma 24. A pátyi bokszfoglalások érvényesek Cinkotára is. A rendező több bokszot nem tud biztosítani. A bokszok ára, Pátyhoz hasonlóan 23 000   forint, ami egyszeri almolást tartalmaz. Kérésre napi 1000 forintért három etetésre való széna vásárolható. Az alom vasárnap reggel díjmentesen cserélhető.

Felhívjuk a lovasok figyelmét, hogy a rendező 72 óra alatt nem tud mindenben olyan szintű körülményeket teremteni, mintha egy hónapja lett volna a verseny előkészítésére.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook