Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
As soon as you open an account Bet365 will send you a 10 digit Offer Code via email. Receive Your £200 bet365 Welcome Promo Bonus plus £50 Mobile Promo
Szövetségi Kapitány beszámolói és szakmai programja

„Beszámolóm előtt szeretném kihangsúlyozni, hogy nemzetközi verseny az, amit az FEI annak minősít, ezek mindegyike CDI jelölést kap. Egyéb esetben nem beszélhetünk nemzetközi versenyről, csak esetleg külföldi versenyről, de a kettő nem ugyanaz.

Mint szövetségi kapitánynak az élsportolók közül kellene a legjobbakat válogatnom a négyfős csapatokba. Sajnos ez a valóságban nem így néz ki. Jó, ha kategóriánként találok néhány a nemzetközi követelményeknek megfelelő szintű és megfelelő anyagi háttérrel bíró versenyző párost. Így aztán összeállítom az aktuális válogatott keretet, és várjuk a csodát. A csodát, azt, hogy egyébként szorgalmas, tehetséges versenyzőink, ifjúságunk és szakmailag felkészült edzőik (mesteredzőnk, szakedzőink) olyan lovakhoz jussanak, melyek a nemzetközi színtéren is győzni tudnak. Ezen kívül olyan támogatóik legyenek (MLSz, szponzorok stb.), akik biztosítani tudják a folyamatos nemzetközi jelenlétet. Hát ehhez minimum csoda kell. Azonban nehogy elcsüggedjünk, mindannyian tudjuk, hogy „csodák pedig vannak”!

Bizakodásra ad okot, hogy a dílovaglást választó gyerekek, sportolók száma egyre növekszik.

Igaz egyenlőre inkább az alacsonyabb kategóriákban látni ennek eredményét.

Továbbra is fennálló problémánk, hogy kevés a nagydíjra kész lovunk. Igaz, hogy éppen nyugdíjazásakor, de mégis elvesztettünk ismét egy kiválóságot. A tavalyi magyar bajnok Wolkenstern távozott el.

Felnőtt versenyzőink viszonylag kevés nemzetközi versenyen indultak. Voltak azért jó eredmények is. Ács Róbert Lipicán 3 csillagos CDI-n az Intermediaire I-ben 3. helyezést ért el Donnington Park nevű lován. Ugyanebben a számban Szalay Nikolett Willi-vel 4. lett. Brnoban CDI-n Farkas Katalin az Inter kűrben 5., ugyanitt két lovasunk Komjáthy György és Németh Gábor indult nagy díjban 7. és 8. helyezéssel zárva. Az olaszországi Arezzoban CDI-n Szokla Csaba Inter II-ben 2., 3., nagydíjban 4. kűrben 5. helyezést ért el. Kiváló lova Arco Polo Z és Wisuel nyergében.  Csaba a szükséges kettőből egy EB minősülést idén már megszerzett.

A fóti CDI-n Wisuelel Inter II-ben negyedik, Nagydíj Speciálban 3. Remekül szerepelt itt Dallos Zsófia aki Oxforddal a nagydíj kűrt is megnyerte. Nagydíjban 3, Inter.II.-ben 5. A kis körben a kűrben elért 2. helyezésével kiemelkedőt nyújtott Farkas Katalin Absynthe nyergében, és értékes helyezéseket ért el a Garai Máté Dancing Queen páros. Nem kimondottan nemzetközi, de több külföldi versenyen jól teljesítve, kiváló eredményeket értek el lovasaink.

Sajnos a célt, hogy számottevően több és jobb nagydíjas lovunk legyen még nem sikerült elérni. Mihelyt egy ló feljött nagydíjra, egy másikat így vagy úgy elvesztettünk.

Fiatal lovas kategóriában egy versenyzőnk készült és indult a korosztályos EB-n. Németh Fanni Firanta nevű lovával. A minősítő versenyeken jó pontokat szerezve szerepelt. A CDI Vidauban fiatal lovas csapatverseny feladatban 6., Caselle di Sommacampagnaban szintén 6., kűrben 8. helyezett. A hageni CDIO-n meglovagolta a minősülési szintet.

A Fiatal lovas EB-n mindkét számban 63 % feletti lovaglással 36. és 41. lett. Fanni a saját lovával Firantával továbbra is Németországban készül a versenyekre.

A junior korosztályban, elég erősnek tűnő komplett csapatot sikerült kiállítanunk. A nemzetközi versenyeken Jenei Péter Flóra sorra 66 %, nemritkán 68 % feletti eredményeket és jó helyezéseket könyvelhetett el, sőt év végére 70 % felett teljesített. A Kristóf Réka Josephine, és Gémes Barnabás Ballentino párosok 65% közelében vagy afölött fejezték be versenyeiket. Negyedik csapattagunk Zsadányi Viktória De la Vitaval 61% -ot hozott általában.

Az EB.-n a nehéz versengésben csapatunk a 13. helyen végzett. A követelmény egyre nagyobb, évről-évre egyre magasabb pontszámmal lehet csak döntőbe jutni.

Ezen az EB-n ismét bebizonyosodott, hogy az élmezőnybe kerülni csak nagyon jó lovakkal és folyamatos nemzetközi jelenléttel lehet.

Póni lovasaink közül három fős csapatot tudtunk indítani az EB-n. Résztvevő lovasok és pónik: Neel Esther Antares, Szőke-Tóth Berill Caspar és Rapi Kitti Simsalabim.

A csapatversenyben a 12. helyen végeztünk.

Egyéni értékelésben a 35-50. helyeken végeztek fiatal versenyzőink.

Az egyéb nemzetközi versenyeken Neel Esther és Szőke-Tóth Berill, Zengő Réka rendre 66-67 %-os teljesítményt nyújtott., Rapi Kitti folyamatos fejlődést mutatva 64 % fölé jutott.

A korosztályos EB-ken a csapatvezetői feladatokat Pachl Péter látta el.

A fiatal lovak világbajnokságán idén is indult Szeicz Erika Son of Glory nevű lovával. A hatéves lovak versenyében a minősítőben 28. (6,84) a döntőben 21, (6,56) lett.

Amúgy is kevés nemzetközi versenylehetőségünk mellett, sajnos még a kaposvári CDI-W is elmaradt.

A mégoly bíztató eredmények ellenére sem lehetünk elégedettek. A nemzetközi, válogatott szintű versenyzés minden szegmensében van mit javulni. Értem ez alatt a sportvezetést, a felkészülést, a tenyésztést, a tenyésztőkkel való kapcsolatot, a célirányos versenyeztetést, mindezek anyagi alapjának megteremtését.

A válogatott versenyzők edzőikkel klubjaikban készültek fel. Edzőik: Ács Róbert,  Dallos Gyula, Fülöp Noémi ,Komjáthy György, Pachl Péter, Szeicz Ferenc, Szokola Csaba, és a külföldön élő lovasaink ottani edzői. Valamennyiük munkája elismerést érdemel.

A tervezett közös edzőtáborozást részben időpont egyeztetés, részben széthúzás miatt nem tudtam megszervezni. A nemzetközi versenyekre én mindig időben leadtam a nevezéseket, ez a lovasokról nem minden esetben mondható el. A versenyekről visszajelzéseket is elvétve kaptam. A lovasok ill. edzőik edzés és versenyterveiket hiányosan vagy egyáltalán nem adták le. A szövetségi kapitányi, főként adminisztratív munkát ellenszolgáltatás nélkül végzem, szolgálatnak tekintem. A pozíció nem érdekel. Csupán azt szeretném, hogy a sportág, ha kis lépésekkel is, de előre lépjen. A javítást elősegítő javaslatokat, támogatást szívesen fogadok.  A válogatott lovasok és a magam nevében megköszönöm Németh Józsefnek, hogy szponzorok támogatását megszerezve anyagi hátteret biztosított a versenyzéshez.

Köszönöm a versenyzők szüleinek áldozatvállalását és támogatását.
Végül köszönöm a lovasok sportszerű felkészülését és versenyzését.


A beszámoló után Kövy András a 2014-es szövetségi kapitányi tervekről beszélt:

„A válogatott keretet továbbra is rugalmasan, a pillanatnyi állapotnak és formának megfelelően általában negyedévente újítom.


A felkészülés alapvetően a klubokban saját edzőkkel folyik. A felkészüléshez tartoznak a nagyobb versenyek előtti felkészülési versenyek. A felkészülésnek további formája a versenyeken egymás segítése és más, jobb lovasok megfigyelése. A felkészülést hivatott segíteni a közös edzőtáborozás, összetartás is.

Kérem, hogy a válogatott kerettagok éves edzés és versenytervüket március 1-ig adják le.

A felnőtt válogatott versenyzőket elsősorban CDI és CDI-W versenyeken szeretném szerepeltetni. Számukra az OB-n és a hazai rendezésű nemzetközi (CDI Fót és CDI-W Kaposvár) versenyeken az indulást kötelezővé teszem. A fő célkitűzés egyéni versenyzők minősülése az EB-re.

A fiatal lovas keret még nem teljes. Remélem a jelenlegi három lovason kívül további lovasok is csatlakozhatnak. Nekik szintén kötelező az OB-n és a hazai rendezésű nemzetközi versenyeken való részvétel. Célkitűzés: csapat indítása az EB-n.

A junior keret összeállítása még nagyban függ a tavaszi, nyár eleji versenyek eredményétől.

Szintén kötelező az OB-n és a hazai rendezésű nemzetközi versenyeken való részvétel. Célkitűzés csapat indítása az EB-n.

A póni lovas keret jelenleg szintén nem teljes, ide is még bárki bekerülhet, ha eredményeivel bizonyít. Kötelező az OB-n és a hazai rendezésű nemzetközi versenyeken való részvétel.

Célkitűzés a póni EB-n csapat indítása.

A kerettagok részére a versenynaptár ismerete után meghatározásra kerülő időpontokban összetartást, 2-3 napos edzőtábort szervezek. Ezekre előreláthatóan májusban illetve a fő nemzetközi versenyek előtti napokon kerül sor.


Program:

2014.március 1. 16.00  Sóskút Válogatott kerettagokkal megbeszélés. Edzéstervek leadásának határideje.

2014 május  2 napos edzőtábor a felnőtt és a fiatal lovas kerettagokkal. Helyszín egyeztetés alatt.

2014.június 2 napos edzőtábor a junior és póni válogatott kerettel. Helyszín egyeztetés alatt.

2014. július  Fiatal lovas és junior keret edzőtábor

2014. július Póni lovasok edzőtábora

2014. október Felnőtt keret edzőtábora

 

Ajánlott nemzetközi versenyek:

Április 5-6 CDI-Y-J-P Caselle di Sommacampagna (ITA)

Április 17-21. CDI-Y-J-P Stadl Paura (AUT)

Május 1-3. CDI-Y-J-P  Radzionkow (POL)

Június 6-8 CDI-Y-J-P Arezzo (ITA)

Június 20-22. CDI-Y-P  Brno (CZE)

Július 9-13. Fiatal lovas és junior EB  Arezzo (ITA)

Július 30-augusztus 3. Póni EB Millstreet (IRL)

Szeptember 12-14  CDI-W-J-Y Wroclaw (POL)

Szeptember 26-28. CDI-Y-J-P Fót

Október 10-12. CDI-W-Y-J-P  Kaposvár”

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook