Keresés - Kategóriák
Keresés - Kapcsolattartók
Keresés - Tartalom
Keresés - Hírcsatornák
Search - Dropfiles
Keresés - Címkék
As soon as you open an account Bet365 will send you a 10 digit Offer Code via email. Receive Your £200 bet365 Welcome Promo Bonus plus £50 Mobile Promo
Szövetségi Kapitány beszámolói és szakmai programja

A Szövetségi Kapitány 2013.évi programját ITT letöltheti.


A két évvel ezelőtt meghatározott elvek szerint kívánom folytatni a munkát. A válogatott keretek felkészülését és versenyzését az egészséges csapatszellemnek kell áthatnia. Egymás segítése nélkül nem sokra jutunk.

A válogatott kereteket továbbra is rugalmasan kezelem, és negyedévente újítom. Bár eddig is nyilatkozatot kértem a kerettagoktól, ezután ezt egy szigorúbb megállapodás váltja fel,melyet a Díjlovagló Szakbizottsággal kötnek.

A felkészülés alapvetően a klubokban ,úgynevezett műhelyekben,a klubedzővel történik. Az itt folyó munkán nagyon sok múlik.

Továbbra is szorgalmazom a közös edzőtáborozást, melyekben a hangsúly a közös munkán, az együttléten, a csapat építésen van. Itt van lehetőségünk arra , hogy egyrészt az edző, másrészt egymás segítségével javítsuk a hibákat, valamint a ló-lovas együttesek képességeinek kibontakoztatásához megfelelő segítséget nyújtsunk. A felkészüléshez ismét Johann Riegler vagy elfoglaltsága esetén más tapasztalt külföldi edző meghívását tervezem.

A válogatott keret összeállítását negyedévenként újítom meg.

A felnőtt keret összeállításakor elsősorban a nagydíj szinten nemzetközi versenyeken elfogadhatóan szereplő lovasokra számítok. A második vonalba meghívom azokat a lovasokat, akik nehézosztályban már bizonyítottak és várható a nagydíj szintre feljövetelük.

Mindenképpen célként kell kitűznünk több nagydíjas ló kiképzését. A válogatott versenyzők CDI és CDI-W versenyeken való szereplését helyezem előtérbe. Számukra a felnőtt OB-n és a hazai rendezésű nemzetközi versenyeken való részvételt kötelezően előírom. Az itthon élő versenyzőknek kötelezővé teszem a közös edzőtáborozáson való részvételt.

A fiatal lovas keret összeállításánál szintén nem beszélhetünk válogatásról, hiszen jelenleg maximum 3 olyan lovasunk van aki képes a nemzetközi szintet elérni. Részükre a korosztályos OB –n való részvétel és a közös edzőtáborozáson való részvétel kötelező. A fő célkitűzés a Fiatal Lovas EB-n való szereplés.

A junioroknál már lényegesen más a helyzet, itt többen is készülhetnek válogatott szereplésre. Jó esetben 6-7 lovas is szóba jöhet. Számukra a hazai CDNA versenyek közül jelölök ki válogató versenyt. Kötelező verseny az OB. Kötelező a közös edzőtáborozáson való részvétel.

A fő célkitűzés a Junior EB-n való jó szereplés. Csapatban első 8 között, egyéniben döntőbe jutás. A felkészülés során részt kell venni korosztályos CDI és CDIO versenyeken.

A póni keret jelenleg épp egy csapatnyi, de ide is bárki felzárkózhat év közben, ha eredményeivel bizonyít. Számukra is kötelező az edzőtáborokon, OB.n és az előírt válogató versenyeken való részvétel. Célkitűzés a Póni EB-n csapattal való jó szereplés. A csapatnak CDIP és CDIOP versenyeken is részt kell vennie.

A póni és junior csapatok összeállításánál, felkészítésénél és versenyeztetésénél a Szakbizottsággal egyetértésben Pachl Péter segíti a munkámat

A felnőtt és fiatal lovas kerettagoktól valamint a junior és póni kerettag lovasok edzőitől éves verseny és edzéstervet kérek írásban március 1. határidővel benyújtani.

A felkészülést és a versenyzést a Díjlovagló Szakbizottság a már meglévő szponzorok segítségével támogatni fogja az elmúlt évben kidolgozott rendszer szerint. Arra nincs forrás, hogy a szövetségi kapitány látogassa a versenyzőket,vagy telekommunikációs eszközöket vessen be,vagy versenyekre kísérje a csapatot, ezért kérem a válogatott versenyzőket és edzőiket, hogy keressék a kapcsolattartást a szövetségi kapitánnyal és számoljanak be minden versenyükről és a lovukat,vagy őket magukat ért eseményről.

Továbbra is számítunk a klubok, egyéni szponzorok és nem utolsó sorban a szülők támogatására is.

  A díjlovagló válogatott keret (2013. első negyedév):

Felnőtt  „A” : Komjáthy György

                       Ács Róbert

                       Németh Gábor


Felnőtt „B” : Szokola Csaba

                      Farkas Katalin

                      Garai Máté

                       
Fiatal lovas : Németh Fanni


Junior:  Kristóf Réka

             Gémes Barnabás

             Jenei Péter

             Zsadányi Viktória


Póni:  Zengő Réka

          Neel Esther

          Szőke-Tóth Berill
              

Program:

2013-február   16.   Válogatott kerettagokkal első megbeszélés, helyszín Fót Lovasterápia Központ,idő: 13.00
2013. március 1. edzéstervek leadásának határideje
2013. március       edzőtábor I.( időpont, helyszín egyeztetés alatt)
2013. május          edzőtábor II.
2013. szeptember  edzőtábor III.

Versenyek:

Ajánlott nemzetközi minősítő versenyek a 2013. évi versenynaptár szerint.
Junior és Fiatal lovas EB  Campiegne (FRA) julius 10-14.
Póni EB Arezzo (ITA)  július 23-28.
Fiatal lovak VB  Verden (GER)  augusztus 6-11.
Felnőtt EB és U25  Herning (DEN) augusztus 19-25
OB-k a versenynaptár szerint.

Élő közvetítés

NEVEZÉS RAJTENGEDÉLY ÜGYFÉLKAPU VERSENYNAPTÁR Programgyűjtemény Régi oldal Magyar Lovas Szövetség FEI EURODRESSAGE

KAPCSOLATOK

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 70 426 4500
Licenc ügyintézés MLSZ:
+36 1 499 9950

Facebook